Kaivattuja muutoksia lastenhuoneessa

 

 

Meillä on jo jonkin aikaa ollut täällä lastenhuoneessa sellainen tilanne, että pojat ovat kieltäneet äitiä tulemasta. Ei ole kelvannut äidin sisustussilmä, joten en ole puuttunut poikien oman huoneen puuhasteluihin juurikaan. Siis siivousta lukuunottamatta.

Pari viikkoa sitten, kun järjestelin meidän aikuisten makuuhuonetta, pojat kyselivät miksi en heidän huonettaan sisustaisi. Lupa oli myönnetty, joten kipaisin pikimmiten Ikean verkkokauppaan ja tilasin muutamat jutut ennen kuin lasten mieli muuttuu. Samaan syssyyn pistin myyntiin saman firman lipaston ja tilaa vapautui kummasti myös DIY -henkiselle työpöydälle, johon molemmat pojat mahtuvat nyt piirtelemään.

Huoneen järjestystä ja toiveita pohdiskellessa hoksasin, että meidänkin lapset alkavat jo olla aika isoja. Viihtyvät keskenään tosi hyvin ja mielellään puuhastelevat omassa huoneessaan omiaan. Tilaa piti vapauttaa leikeille ja pienille aarteille ja järjestellessä oli hyvä luopua vauva-aikojen kirjoista ja leluista. Niitäkin kun vielä tuntui olevan laatikot pullollaan..

Seinähyllyt pienille aarteille

Simppelit ja somat hyllyt ovat Ikean LUSTIG -mallistoa, joka on nimen omaan suunniteltu kannustamaan lapsia ja aikuisia leikkiin. Lapset tietenkin heti nappaavat ideasta kiinni ja kun olin kiinnittänyt hyllyt paikoilleen, alkoi pojilla välittömästi kerrostaloleikit. Leikin jälkeen lempilelut on helppo jättää hyllylle esille ja seuraavan kerran jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin. Tikapuita voi siirrella hyllyssä mielen mukaan ja myös hyllylevyjen paikkoja on tarpeen mukaan vaivaton siirrellä.

Kun lastenhuoneessa puuhastellaan, jätin hyllyt sellaiselle korkeudelle, että pojat ylettyvät niissä vaivattomasti leikkimään. Muutoinkin lastenhuoneen sisustusratkaisuja tulisi aina miettiä lasten perspektiivistä – jättää lelut ja muut tarvikkeet siten, että lasten on helppo ne napata itse.

DIY työpöytä

Simppelin vaneripöydän rakensin Ikean pukkijalkojen päälle. Nappasin Starkilta mittaan sahatun 18mm vanerilevyn ja sipaisin pintaan värittömän mattalakan. Ihan hirveän helppo tästä ei ole mitään puhdistaa, mutta ajattelin maalata peittäväksi sitten, kun pinta sitä alkaa kaipaamaan. Vaneri on niin kaunis itsessään, että ajattelin nauttia siitä niin pitkään kuin mahdollista.

Poikien huone ei ole mikään järin suuri, joten jätin pöytälevyn melko kapeaksi. Pituutta on sitten sen verran, että mahtuvat siihen rinnakkain hommiin.

Näiden muutoksen lisäksi hommasin lapsille vuosikausia kaivatut pimennysverhot ja pari pientä hyllyä sänkyjen viereen iltakirjoille. Näistä muutoksista kuitenkin lisää myöhemmin.

Huippua viikonloppua!

-Maru

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *