Blogit
Marulla

Kaikki alkaa aamukakasta

Kuopus heräilee joka aamu perinteeksi muodostuneeseen kello viiden aamukakkaan. 

Pimeys ja kylmyys tuntuu sielussa ja luuytimissä. Joka ikinen ilta ajattelen, että ehkä meillä huomenna nukutaan edes sinne seitsemään saakka. Ei nukuta. Ei tänäkään aamuna ja tuskin huomennakaan. Herätyskellot asemoidaan kuitenkin joka ikinen ilta – ihan varmuuden vuoksi. Toivossa on hyvä elää.
Ennen kello yhdeksää pakkaan itseni ja lapset toppatamineisiin ja suuntaa ulos. Puisto on ollut niin pirun hiljainen koko syksyn. Parin asteen plussakeli ja Kallaveden tuuli on petollinen yhdistelmä, kosteus ja viima pureutuu toppavaatteiden alle. Paleltaa aina. 
Toisinaan ajattelen, että kunpa omat muksut eivät olisi sitä sellaista seinillehyppijäsorttia. Ihan varmasti jäisin näinä päivinä sisälle, jos tyytyisivät rauhallisiin keittiöleikkeihin. Meillä kun alkaa lentää moukari siinä abauttiarallaa ysin maissa. 
Onneksi kello viiden aamukakkaaja on joka ilta unessa jo seitsemältä. Moukarimies simahtaa pienen kekkuloinnin saattelemana, pikkuveljensä suloiseen tuhinaan. 
Minä istahdan olohuoneeseen, laitan kynttilöitä ja syön palkinnoksi läjän jäätelöä. 
Vähintään sellaisen aamukakan kokoisen annoksen. Ja se on meinaa paljon se.
Valoa ja iloa päiviisi toivotan.
Maru

Kommentit (19)

 1. Marru

  Ihana sinä, hauskasti kirjoitettu 😀

  Teillä herätään kyllä aikaisin, ei käy kateeksi. Toisaalta kateeksi käy sun oma aika illalla ja se jäätelö kasa.
  Meillä pikkumies menee nukkumaan n. 23. Aamuisin herää 9-10 aikoihin. Toki tuohon väliin pieniä herätyksiä, kun nälkä yllättää. Lasten kouluaamuina vaan ei itse saa nukkua yhtä pitkään kuin poika, vaan tänäkin aamuna kello soi puoli seiska. Olo on silloin, että ei jaksa! Mutta onneksi kohta alkaa joululoma. Jos sitten jaksaisi illallakin viettää hetki sitä omaa aikaa, kun ei aamulla aikaista herätystä.

  • maru

   Voi kiitos! 😀
   Vaikka nämä aamuherätykset on toisinaan yhtä helvettiä, valitsen mielummin näin. Luonnollinen rytmi kun itselläkin on kekkuloida hyvissa ajoin aamuvirkkuna. Kello viisi on kuitenkin minullekin liikaa. Etenkin tähän aikaan vuodesta. Tsemppiä sinne! <3

 2. S – Beauty of Life

  Hahahah! Vähänkö repesin otsikon luettuani 🙂

  • maru

   😀

 3. An Ka

  Voe elämä! ;D Olet jäätelöläjäsi ansainnut! Tähän vuoden aikaan nuo aamut tuntuu varmasti piinaavan pitkiltä kaiken pimeyden keskellä.

  • maru

   No kyllä! Ensimmäistä kertaa koko vauvavuoden aikana väsyttää. Tosi ärsyttävää! :/

 4. OLI AIKA – Titta

  Aamut on päivän parasta aikaa…virtaa löytyy! Mutta säät on pelottavan kamalat…aletaan olla tilanteessa, jossa voidaan ruveta miettimään; "Hei, mikäs talvi se olikaan, kun orvokit eivät kukkineet…"

  • maru

   😀 Meillä lapset etsivät eilen kukkia. Yritin selittää, että nyt on talvi. Katsoivat kummissaan "ei täällä ole lunta." Niin, totta. Talvi kai tämä lumetonkin on. Vai onko?

   Tsemppiä sinne. 🙂

 5. Ilona

  Hihii..jäätelöannoksen olit kyllä ansainnu 🙂
  Valoa ja iloa sinne myös!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *