Kaikki alkaa aamukakasta

Kuopus heräilee joka aamu perinteeksi muodostuneeseen kello viiden aamukakkaan. 

Pimeys ja kylmyys tuntuu sielussa ja luuytimissä. Joka ikinen ilta ajattelen, että ehkä meillä huomenna nukutaan edes sinne seitsemään saakka. Ei nukuta. Ei tänäkään aamuna ja tuskin huomennakaan. Herätyskellot asemoidaan kuitenkin joka ikinen ilta – ihan varmuuden vuoksi. Toivossa on hyvä elää.
Ennen kello yhdeksää pakkaan itseni ja lapset toppatamineisiin ja suuntaa ulos. Puisto on ollut niin pirun hiljainen koko syksyn. Parin asteen plussakeli ja Kallaveden tuuli on petollinen yhdistelmä, kosteus ja viima pureutuu toppavaatteiden alle. Paleltaa aina. 
Toisinaan ajattelen, että kunpa omat muksut eivät olisi sitä sellaista seinillehyppijäsorttia. Ihan varmasti jäisin näinä päivinä sisälle, jos tyytyisivät rauhallisiin keittiöleikkeihin. Meillä kun alkaa lentää moukari siinä abauttiarallaa ysin maissa. 
Onneksi kello viiden aamukakkaaja on joka ilta unessa jo seitsemältä. Moukarimies simahtaa pienen kekkuloinnin saattelemana, pikkuveljensä suloiseen tuhinaan. 
Minä istahdan olohuoneeseen, laitan kynttilöitä ja syön palkinnoksi läjän jäätelöä. 
Vähintään sellaisen aamukakan kokoisen annoksen. Ja se on meinaa paljon se.
Valoa ja iloa päiviisi toivotan.
Maru

Kommentit (19)
 1. Naurattaa! Kakan kokoinen keko. ?❤️

  1. 😀 😀

 2. Tiedän tunteen.Meidän perheessä se aamukukkuja (ei kakkaaja kuten teillä),oli esikoinen. Muut kertoi kuinka lapset menevät illalla seitsemältä nukkumaan ja vetelevät kellonympäri unta kuulaan. Meidän poika kävi nukkumaan 22.00 ja heräsi,viideltä tietenkin!Nyt,kun esikoinen on 2,5v,meillö on alettu nukkua seiskaan saakka??kuopus on aina nukkunut aamuisin tuonne seiskaan asti joten valoa tunnelinpäässä vihdoin!Toisaalta taas ne aamun tunnit oli mahtava käyttää hyväksi ja pyykit oli pesty yleensö jo silloin seitsemältä!Voimia sinne sinulle ja mukavaa joulunodotusta teidän perheelle.
  Ps. Oon tooooosi kateellinen siitä että sä jaksat viedä lapset aina ulos,ite oon huonolla kelillä varsinkin laiska. Yhtään ei helpota kaksveen pukemisenvastainen kampanja?

  Heidi

  1. Meilläkin esikoinen jo nukkuisi, mutta herää hänkin veljensä kakkaamiseen. Oih, en olisi ehkä kestänyt tuota klo 22.00 nukkuma-aikaa. Illat ovat olleet pelastus!
   Ja kyllä, täälläkin on pyykkikone laulanut jo hyvissä ajoin ja parhaina aamuina ollaan siivottu jo ennen seitsämää. Pävässä saa hirveästi aikaan, kun tunteja on paljon.

   Tsemppiä sinne pukemistaisteluun! Meillä on se onneksi jo selätetty ja esikoinen pukee itse. Thank god!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *