Kaakelimaalin kestävyys ja ruudukko

Keittiön lattiakaakeleiden maalaus toteutettiin eilen loppuun ja tulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen! 
Tältä keittiö näytti ennen muutosta:
Keittiön lattia ensimmäisen vaiheen jälkeen:
Lopputulos:

Ruudukon maalaaminen kaakelilattiaan:

Ensin lattia puhdistettiin perusteellisesti ja maalattiin vaaleanharmaaksi kauttaaltaan. Postauksen ruudukkomaalaamisen ensimmäisestä vaiheesta löydät täältä. 
Maali annettiin kuivua 14vrk. jonka jälkeen ruudukko voitiin toteuttaa vaaleanharmaan värisävyn päälle. Ruudukko kannattaa maalata tummemmalla sävyllä, sillä se peittää vaaleaa paremmin.

Reunat suosittelen rajaamaan rajausteipillä, sillä maalarinteipin alle pääsee aina hieman maalia ja lopputulos voi helposti jäädä epäsiistiksi. Itse olen ostanut rajausteippiä Motonetistä, mutta luulisin, että sitä löytyy myös rautakaupoista. Kun kaakelit on asennettu vinottain (kuten meillä), on ruudukkomaalaaminen super-helppo toteuttaa. Seuraa vain kaakeleiden reunoja, joten lopputuloksesta ei voi tulla kuin siisti ja suora.

Maalasin jokaisen ruudukon yksitellen telaamalla. Lattian reunoihin (listojen viereen) käytin myös pensseliä. Teipit kannattaa irroitta heti maalaamisen jälkeen, sillä maali saattaa revetä kuivuessaan. Aika kova homma on teipata reunat toista maalauskertaan varten aina uudelleen, mutta ehdottomasti vaivan väärti! Näin pienessä pinta-alassa työn jaksoi vielä tehdä, mutta isommassa lattiapinnassa olisi kysynyt pidempiä hermoja.Kaakelimaalin kestävyys:

Monet ovat kyselleet kaakelimaalin kestävyydestä. Itsellä ei ole vielä kovin pitkää kokemusta, mutta muutaman viikon käyttökokemuksen perusteella voin vilpittömästi todeta olevani itsekin yllättynyt kestävyydestä. Maali kovettuu 14vrk ja ennen tämän ajan täyttymistä pintaan tuli jälki pudonneesta haarukasta. 14vrk kuivumisen jälkeen pudotin työtasolta lattiaan kattilan, eikä maalipinnalle käynyt kuinkaan. Meillä oli myös tällä viikolla koiravieras, jonka kynsistä ei jäänyt lattiaan jälkeäkään, vaikka ruokakuppi sijaitsi maalatun kaakelin päällä.

Hyvällä fiiliksellä lähden maalaamaan eteisen lattiaa, sillä luotto maalin kestävyyteen on kova!

Keittiön lattiaan valikoitui värikartan sävyt vaaleanharmaa ja tummanharmaa.Ronseal vai V33?:

Useita kysymyksiä heräsi myös Ronsealin ja V33 eroista. Maahantuoja laittoi minulle infoa kyseisistä maaleista ja ajattelin jakaa ne myös teidän kanssa. Tässä suora lainaus maahantuojan teksistä, joka oli mielestäni selkeästi jäsennelty:


”Kummatkin tuotteet soveltuvat märkätiloihin, kummassakin koostumuksessa on home-estoaineita yms. märkätiloihin vaativia lisäaineita: Ronseal on seinämaali, jolloin sillä voi maalata vain seinäpintoja, tuote ei siis sovellu lattiapinnoille.
V33 maaleja on sekä seinäkaakeleille että lattiakaakeleille. V33 maali on ainoa maali joka siis soveltuu lattiakaakeleiden maalaamiseen, myös märkätiloissa. Näin ollen V33 on kestävämpi.
(Itselläni on ko. maali ollut omassa kylpyhuoneessani jo vuoden 2014 kesästä, pinta on edelleen täysin ehjä. Tuote on ollut jo Euroopassa markkinoilla useamman vuoden ja sen kestävyys on todettu erittäin hyväksi.)
V33 maalit ovat kaikki vesiohenteisia, joten tuotteet ovat miellyttävä käyttää sisätiloissa ja kuivumisaika on nopeaa.
Ronseal tuote on liuotinohenteinen maali, joten se kuivuu hitaasti liuottimien takia. Maali on kuitenkin laadukas ja soveltuu hyvin kaikille seinäkaakeleille sisätiloissa, myös märkätilat.

Kuluttajien osalta vertailua varmasti löytyy, mutta molemmat maalit ovat oikein käytettynä pitävyydeltään erinomaisia. Jos sinulla herää kysyttävää maaleista, laita viestiä niin vastailen ja kysyn tarvittaessa suoraan maahantuojalta. 

. . . . . . . . . . .

Kuvan muodossa vielä ennen ja jälkeen tsekkaus siihen, että miten huikean raikastuksen keittiö on pikkurahalla kokenut:

Pääsin testaamaan myös työtasoille (vrt. kuva 1 ja 2) ja kaapinoviin tarkoitettua maalia – niistä kuitenkin lisää vähän myöhemmin.
Kommentit (34)
  1. Tosi kaunis lopputulos! Onnittelut siitä. Ja aurinkoa viikonloppuusi!

    1. Kiitos! Lopputulos yllätti ihan itsenikin. 😀 Ihanaa viikkoa sinulle Rouva B! 🙂

  2. Mahdottoman hyvin käy tuo lattia teille! Tykkään tykkään tykkään! ♡

    1. Oih, kiitti Viivi! Onneksi tuli nähtyä vähän vaivaa ruudukon eteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *