Kaakelimaali lattioille

Olen harmitellut useampaan otteeseen sitä, että kaakelimaali ei kestä kulutusta. Välitilan laatoituksessa taatusti toimii, mutta lattiasta maali kuluu heti, jos pinta saa kolhuja tai joutuu muuten olemaan kovalla käytöllä. 
Keittiön ja eteisen lattioiden tuijottelu on käynyt minulle päivä päivältä tuskallisemmaksi. Muita perheenjäseniä kellertävänpunaiset lattiat, terracottan värisillä ”tehostelaatoilla” ei tunnu haittaavan, mutta minua sitten sitäkin enemmän. 
Ollaan tässä puolitosissamme pohdiskeltu muuttoa. Talonrakentamisesta lähtien, mutta päätettiin, että ollaan tässä vielä jokunen vuosi. Sain siis siunauksen ryhtyä pintaremontoimaan myös asunnon loppuosaa – laattapintoja: eteistä, keittiötä ja kylpyhuonetta. 
Olin jo oikeastaan päätynyt käsittelemään eteisen ja keittiön laatat mikrosementillä, mutta sitten eräs blogisisko laittoi viestiä tästä kaakelimaalista, joka on tarkoitettu lattioille. Hänpä taisi tietää, että millaisen sisustustuskan kourissä täällä kärvistelen. Kiitos Emilia!
Kyseinen maalivalmistaja lupaa kaakelimaaliltaa muun muassa seuraavaa:
 • Tarttuu hyvin.
 • Kestää kolhuja.
 • Hylkii tahroja.
 • Kestää toistuvaa puhdistusta.

Kuulostaa lupavalta, joten pakkohan tätä on kokeilla!

Mutta sitten tullaankin siihen haastavaan kohtaan. Sävyihin meinaa. Vaaleanharmaata ajattelin ensin, mutta eteisen seinät ovat jo vaaleanharmaat. Mustanharmaa on liian tumma ja valkoisessa näkyy aivan kaikki liat ja pölyt. Vaihtoehtoina siis harmaa ja tummanharmaa. 
Mielipiteitä otetaan innolla vastaan!

TÄÄLTÄ ja löydät postauksen, jossa ennen ja jälkeen kuvia meille toteutetusta kaakelilattiamaalauksesta.

Kommentit (30)
 1. Tee shakkiruudut, musta-valkee kävis hyvin turkoosiin. Saahan sen sit vaihdettua kun kyllästyy. 😉

  1. Totta! Hyvä Essi! Miten mä en itse tätä hoksannut. 😉

 2. S - Beauty of Life
  16.4.2015, 10:01

  Mä niin haluisin maalata meidän lattiakaakelit vessassa, mutta vuokraisäntä ei vaan anna lupaa!! GRH!

  1. Voi miten ärsyttävää!!! I feel you!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *