Kaakelimaali lattialle // ohjeet

Sain ennen juhannusta maalattua keittiön nurkkauksen lattioille tarkoitetulla V33 kaakelimaalilla. Tarkoitus on maalata keittiöön vielä tummanharmaa ruudukko, joten ruudukkomaalauksesta teen ohjeet vielä erikseen. Yksivärinen maalaus (joka ruudukkomaalauksessakin tehdään samalla tavalla) toteutetaan näin:
Tarvitset:
Maalarinpesu
V33 esikäsittelyaine lattiakaakeleille
Karkea harja (esim. juuriharja. Itse käytin myös hankaussientä ja saumaharjaa)
Kumihanskat
V33 kaakelimaali lattialle 
Maalarinteippi
Sekoitustikku
Nukkapintainen tela
Pensseli
Esikäsittely on todella tärkeää, joten älä oikaise tässä vaiheessa! Pese lattia huolellisesti maalarinpesulla, jotta rasva ja lika irtoavat. Ole tarkka etenkin nurkissa ja saumoissa, johon lika tarttuu herkimmin. Itse pesin pinnat karkeapintaisella sienellä ja juuriharjalla. Käytin saumojen pesuun myös saumaharhaa.
Huolellisen pesun jälkeen levitin lattialle esikäsittelyaineen, joka harjattiin pintaan juuriharjalla. Esikäsittelyaine puhdistaa pintaa entisestään ja edistaa maalin tarttuvuutta. Aine annetaan vaikuttaa 30min. jonka jälkeen se pestään pois. Esikäsittelyaineen pesun jälkeen pinnan annetaan olla aloillaan vielä vähintään 24h, jonka jälkeen maalaus voidaan aloittaa.
Maalaus aloitetaan reunoista, jotka maalataan pensselillä. Muista teipata reunat. Maalasin pensselillä myös laattojen väliset saumat. Omasta mielestäni tämä oli helpompaa, vaikka ohjeen mukaan maalaus suoritettaisiin saumojenkin osalta telalla. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että maalauksesta tulee tasainen. Häivytä maalia, jotta siihen ei jää ”jyrkkiä” värieroja. Maalasin aina muutaman laatan kerrallaan, ristikkäisin (ensin pitkittäin ja sitten poikittain) vedoin. Jätä telausjälki aina saumakohtaan, jotta pinnasta tulee jo ensimmäisellä maalauskerralla mahdollisimman tasainen. 
Ensimmäisen maalauskerran jälkeen lattia näytti tältä. Kannattaa irroittaa teipit heti myös ensimmäisen maalauskerroksen jälkeen, jotta maali ei lähde sen kuivuttua teippien irroituksen yhteydessä repeämään. Uudelleenmaalaus voidaan suorittaa 3h ensimmäisen maalauskerran jälkeen. Maalatun pinnan päällä kärsi jo kävellä varovasti heti 3h ensimmäisen maalauskerran jälkeen, joten toisen kerroksen maalaus sujui tämän osalta huoletta. 
Varpaiden kynsilakka tosin jäi polvi-istunnassa pintaan kiinni, joten kantsii olla varovainen kynsilakkojen kanssa. Maalikerros kuitenkin peitti hyvin pienet kynsilakkasutut. 🙂
Toisen maalikerroksen jälkeen tulos oli tämä! Maali tasoittui erinomaisesti ja lopputulos on loistava. Itse maalaus oli todella helppoa ja nopeaa. Suuremman vaivan vei esikäsittely, joka sekin onnistui hyvin helposti. Lattian päällä voi kävellä jo 12h maalauksesta ja sain suoritettua maalauksen lasten ollessa unilla. Olin yllättynyt siitä, että maalista ei lähtenyt kovinkaa pahaa hajua. Aikaisemmin käyttämäni kaakelimaali oli huomattavasti voimakkaamman hajuista. 

Nyt annan maalin kovettua 14vrk jonka jälkeen voin toteuttaa pinnalle vielä tummanharmaan ruudukkomaalauksen. Yksivärisen maalauksen toteutan myös meidän eteiseen, jossa on samanlaista kaakelia, kuin mitä tässä keittiönurkkauksessa oli. Eteiseen tosin tulee tummempi (värikartta harmaa) värisävy. Tässä keittiönurkkauksessa värisävy oli vaaleanharmaa, joka mielestäni on tosi lähellä valkoista. En vielä osaa antaa tämän kummempia käyttökokemuksia, sillä maali ei ole ollut lattiassa kuin pari päivää ja me lähdimme kotoa juhannuksen viettoon. Tämän perusteella voi kuitenkin ehdottomasti suositella! V33 maaleja ja tuotteita myy K-raudat ja hintakin on melko huokea (750ml n. 40€).
Postaus toteutettu yhteistyössä Colornova ja V33 kanssa. Postausta vastaan olen saanut tuotteita käyttööni. 
Sisällön tuotan itsenäisesti. 
Kommentit (46)
 1. Korukopan Eija
  20.6.2015, 07:05

  Vaude, kylläpä värimaailma muuttui totaalisesti! Ruudukkomaalaus on kiva idis!

  1. No eikös muuttunut – kyllä kannatti! Toivotaan, että tuntuu hyvältä idikseltä myös toteutuksen jälkeen. ;D

  2. Moikka, miten on maali kestänyt lattiassa?

 2. Jossu / Maailman Paras Paikka
  20.6.2015, 07:07

  Ihan mieletön muutos!!! Kannatti kyllä ehdottomasti maalata 🙂 Toivottavasti maali pysyy hyvin, itselläni kun aina keittiössä tuppaa lentelemään tavaroita käsistä…. Nimimerkillä Muutama veitsenjälki niin työtasossa kuin lattiassa 😀

  1. Joo, todellakin kannatti! Muutaman päivän käyttökokemuksen perusteella tämä V33 tuntuu kestävältä ja jääkaapin alle menevästä nurkasta yritin testimielessä rapsutella, mutta pysyi paikoillaan rapsuttelusta huolimatta. Lupaavalta vaikuttaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *