Joulun tärkeät päivämäärät

Minä olen se, jonka joulukortit eivät koskaan ehdi siihen punaisen kuoren viimeiseen toimituspäivään, vaan makselen isomman postimaksun viimetingassa. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin valmistautua jouluun edellisvuosia paremmin ja lähettää kortit ja paketit ajoissa. Mikään ei ole ihanampaa, kuin ilahduttaa ystävää pienellä kortilla tai pakettilähetyksellä!

Tässä siis myös teille joulun tärkeät päivämäärät, jolloin kortit, kirjeet ja paketit on hyvä laittaa matkaan, jotta ne ehtivät ajoissa perille.

kortit: Ninnimoi

Joulukortit

Joulumerkeillä varustettujen joulukorttien viimeinen toimituspäivä (muista käyttää punaista kuorta) on tänä vuonna 12.12. Punaiset kuoret on jaettu postien välissä jokaiseen kotiin, mutta jos se on sattunut hukkumaan, niin niitä voi hakea myös postista.

Kotimaan 1.lk merkillä varustetut joulukortit ehtivät jouluksi, jos pistät ne postiin viimeistään keskiviikkona 20.12.

Kortit ja kirjeet maailmalle

Jos haluat kortit ja kirjeet economy luokassa perille maailman jokaiseen kolkkaan (ainakin lähes), niin on ne toimitettava postiin 1.12. Oma sisko on maailmanmatkaaja ja etenkin tämän suhteen olen aina auttamattomasti myöhässä. Eurooppaan ja pohjoismaihin kirjeet ehtivät perille myös pikkuisen myöhemmin, mutta parempi olla ajoissa!

Paketit

Paketit on laitettava matkaan kotimaan sisällä viimeistään 19.12. (pakettiautomaatin kautta ehtii postin mukaan vielä 21.12. toimitetut paketit).

Paketit maailmalle

Jos haluat paketit perille maailman jokaiseen kolkkaan, niin kannattaa paketti pistää postiin viimeistään 7.12.

 

Miehen perheen tapoihin kuuluu kirjoittaa kortin mukana lähimmille sukulaisille ja ystäville joulukirje, jossa kerrotaan vuoden kuulumiset. Ihana tapa, jonka olemme itsekin ottaneet käyttöön parina jouluna. Monien sukulaisten ja tuttujen kanssa tulee vaihdettua kuulumisia liian harvoin ja joulun alla on itsekin ihana rauhoittua miettimään kulunutta vuotta ja sen tapahtumia. Mukaan täytyy tietenkin liittää myös kuva pienistä tonttupojista.

 

Lähetätkö sinä joka vuosi joulukortit? Teetkö itse vai askarteletko?

 

* kuvien kortit: Ninnimoi

Kommentit (4)
 1. Postin täti
  17.11.2017, 09:14

  Ihana että olet kirjoittanut tämän postauksen joulun ajan muistamisesta! <3 Itsekin tykkään ilahduttaa läheisiä erityisesti joulun alla.

  Haluan kuitenkin korjata virheellisiä tietoja. Edullisemmilla joulun ikimerkeillä (0,95€) lähetettäessä punaiset kuoret on jätettävä 12.12. Klo 24:00 mennessä, jotta ennättävät jouluksi. Kotimaassa on käytössä enää yksi kirjeluokka (1,40€) ja sen viimeinen postituspäivä on 20.12. kirjelaatikon tyhjennysaikaan/toimipisteiden viimeiseen postinjättöaikaan mennessä. Viimeinen kotimaan pakettien postituspäivä on posteista 19.12. ja itsepalvelukanavista (esim. Smartpost) 20.12. Ulkomaan lähetykset sitten hyvissä ajoin joulukuun alussa 🙂 posti.fi/joulu löytyy kaikki joulunajan infot.

  1. Moikka ja hurjasti kiitos viestistä! Katsoin ko. päivämäärät juurikin teidän sivuilta – oliko siellä siis virheellinen tieto? Korjaan nämä postaukseen. 🙂

 2. Lähetän joka vuosi joulukortit tietyille henkilöille, mutta ostan ne valmiina… jokainen tavallaan!

  Ihanaa joulun odotusta♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  1. Minäkin yleensä ostan valmiina ja olen melko usein liittänyt kylkeen kuvan lapsosista. Ei ole minustakaan korttiaskartelijaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *