Blogit
Marulla

Joulun 2014 blogikliseet

Todella toivon, että en suututa kirjoituksellani ketään koska se ei ole suinkaan tarkoitus. Lähinnä haluaisin jakaa teidän kanssanne ajatuksia, joita olen itse pohtinut nyt reilun vuoden verran blogimaailmaan tutustuneena. Uskon, että useat teistä, jotka seuraatte blogeja olette pohtineet samaa – missä vaiheessa hyvästä ideasta tulee klisee? Kuinka monta kertaan sisustusblogeissa nähty hyvä idea näyttää edelleen hyvältä eikä saa ylleen ”kliseen” vähättelevää merkitystä?
Sisustusblogien tarkoituksena on useimmiten toimia inspiraationa, tai niin olen ainakin itse ajatellut oman blogin pitämisen tarkoitusta. Saan suunnatonta riemua siitä, että joku inspiroituu tekemisistäni ja toteuttaa asian omalla tyylillään. Suora kopionti aiheuttaa harmitusta, mutta missä menee kopionnin raja? 
Joulun alla sisustusbloggaajat ovat aktivoituneet ja päivitykset pyörivät usein kuparilyhtyjen, paperipussiruukkujen ja voimapaperista tehtyjen pakettien ympärillä. Ei sovi unohtaa myöskään kattauksia, joissa materiaalit on haettu ympärillä olevasta luonnosta. Muutaman pallovalot sinne ja tänne, niin valmista tuli! Kaunista, mutta aika monta kertaa nähtyä. Vai onko sittenkään?
Kyse onkin ehkä ennen kaikkea siitä, että kuinka kukin esittelee blogeissa kiertävän hittituotteen omassa kodissaan: Joku ripustaa pallovalot ikkunanpieleen ja joku heittää ne huolettomasti lattialle sopivan sotkuiseksi keräksi. Toisen kodissa on Skandinavisk -kynttilä (josta taatusti tulee joulunajan 2014 blogihitti) takan reunustalla ja toinen asettelee sen hay dlm -yöpöydälleen. Rintarinnan kuparikynttilänjalan. 
Itse seuraan mielenkiinnolla blogeissa kiertäviä hittejä ja etenkin sitä, että kuinka kukin on tuotteen asettanut omassa kodissaan. Onko joku keksinyt jotakin uutta ja kuinka ympäristö muokkaa tuttua tuotetta omanlaisekseen. Jostain syystä itselle kuitenkin tulee helposti ähky ja totean hittituotteen kohdalla, että en halua sitä enää kotiini persoonattomuuden vuoksi. Esimerkkinä Susanna Venton suunnittelema ihastuttava Jalpaikka -matto, joka on harmi kyllä menettänyt kohdallani viehätystään liiallisen esilläolon takia. 
Ja kyllä meiltäkin löytyy! Lampaantalja (voih, haluaisin näitä lisää ja mielellään eri väreissä), kuusenoksia, vaaleaa puuta, string pocket ja tietty ne pallovalot. Tietyt ”kliseet” ja muotivillitykset tulevat näkymään Nuapurissa -blogissa omalla twistillä myös jatkossa ja tulen taatusti hankkimaan kotiini juuri niitä asioita, joista todella pidän – olivat kliseitä tai ei. Paitsi en ehkä sitä Jalpaikkaa.
Mitä ajatuksia blogikliseet sinussa herättävät? Tuleeko ähky nopeasti, vai jaksatko ihailla samoja tuotteita blogista toiseen? Vai onko sellaista kuin ”blogiklisee” mielestäsi edes olemassa?
Inspiroivaa pikkulauantaita! 
Loppuviikko tuleekin sisältämään kodin puunausta, sillä lauantaina meillä kokoontuu ihana joukko itä-suomalaisia sisustusbloggaajia. Kivaa ja vähän jännittävää! 🙂

Kommentit (40)

 1. Ruut

  Hyvä kirjoitus ja samaa olen pohtinut minäkin. Tästäkin kodista löytyy joitain juttuja, mitä monesta muustakin. Joistakin olen haaveillut pitkään ja säästänyt ja sitten ostanut ja niistä on tullut tosi tärkeitä. Blogia pitäessä yrittää aina pitää mielessä sen, että minulla saa olla juuri sellaista omalta näyttävää, ei tarvitse olla ihan samanlaista kuin muilla, niillä paljon suositummilla blogeilla ja välillä siitä syntyy pieni paniikki, että "mulla nyt on vaan tällasta ja noilla muilla kaikki niin hienosti suunniteltua ja tyylikästä" 🙂 Pääasia on kai just se, että blogi on bloggaajan näköinen on siellä sitten samoja juttuja kuin muilla tai ei. Ja hei, täällä jo inpiroiduttiin ja tuunattiin keittiö 🙂 Kiitos <3

  • maru

   Kiitti Ruut! 🙂
   Jostain syystä "blogikliseitä" pursuavat blogit ovat usein niitä suosituimpia. Mikä on mielestäni hieman outoa. Itse tykkään eniten blogeista, jotka näyttävät asukkailtaan ja siltä, että kotiin on todella hankittu itseä miellyttäviä asioita. Olivat ne blogihittejä tai ei. Teillä on sitäpaitsi todella kaunis ja harmoninen koti! <3

   Huippua, että siellä on ispiroiduttu keittiöpuuhiin! Pitääpä tulla kurkkimaan. 🙂

 2. kristiina kortelahti

  Itseäni ei niinkään ärsytä/kyllästytä se että samoja design-tuotteita esitellään joka toisessa blogissa, mutta minua ärsyttää suunnattomasti sana ROUHEA! Kaikki on nykyään niin rouheaa. On sitten kysymyksessä huonekalu, kynttilä, kukkapurkki tai peitto.

  • maru

   Totta! Sitä käytetään paljon ja tunnustan, että itsekin taidan kuulua näihin. Kääk! 😀

 3. ///// L A U R A

  😀 Hyvä Maru!!

  Joo tää on kyllä jännä maailma. Ihan omanlaisensa. Ja todella jotkut toistaa itseään / samoja kaavoja.

  Mulla kyllä menee myös maku tavaroihin, joita näkee liikaa. Halliinkin tekisi mieli ostaa uusi matto, koska sitä alkoi harmillisesti näkyä liikaa heti, kun sen (Kodin 1 – Pandora) meille kotiutin kaksi vuotta sitten. Odottelen, että ahdistus menisi ohi, kun tuntuu tyhmältä korvata ihan ehjää ja hyvää. Tosin jos käytettynä löytäisin, niin sitten saattaisin ostaa toisenlaisen. Ja täytyy kyllä tunnustaa, että String-hylly on mulle yksi liikaa näkynyt. Sitä en kotiin ottaisi.

  Tää joulu on mulle hiljentymisen aikaa. Siis blogeista :DDD Mä en meinaan ihmeemmin ole jouluihminen eli alkaa se lokakuussa alkanut hössötys jo tympiä. Onneksi jokaisella on vapaus valita ja tehdä niinkun hyvältä tuntuu 🙂

  Kiitos sulle tästä postauksesta ja hauskaa alkavaa viikkoa <3

  • maru

   Niinhän se on, että tietynlaisiin juttuihin sitä kyllästyy, kun näkee liikaa. Pätee niin vaatteisiin kuin sisustusjuttuihin. Tosin sitten on niitä yksilöitä, joita jaksaisi tuijotella loputtomiin.. 🙂

 4. Anonyymi

  Mä tykkään sun blogista, olet varmaan ihmisenä tosi herttainen.
  Mutta mä ihan äimistyin tästä sun postauksesta koska mun mielestä sun koti on just kuin Annon – kuvasto! Oikeestaan pelkkiä kliseitä.. Onko sun mielestä sun sisustus tosiaan omaperäinen?

  • maru

   Moikka ja kiitos! 🙂

   En mielestäni missään vaiheessa korostanut/maininnut meidän kodin omaperäisyyttä tai paremmuutta sen suhteen suhteessa muihin blogeihin. Kirjoituksen tarkoitus oli lähinnä herättää ajatuksia ja keskustelua blogeissa vallitsevien "kliseiden" suhteen. Toki inspiroidun tietyntyylisestä sisustuksesta ja imen sieltä vaikutteita omaankin kotiini.. Ehkei kuitenkaan aivan kuin Annon kuvasto, vaikka en siitä pahastuisikaan. 🙂
   Omaperäinen tai ei, niin pääasia että itse viihtyy. Se oli tämän postauksenkin pääpointti! 🙂

 5. Anonyymi

  Kiitos vastauksesta. Hyvä pointti, ja siis viestini kaiku oli hirveen negatiivinen. Seuraan blogiasi ja ihailen sisustustasi. Mielikuva sinun herttaisuudestakin sai asiallisen vastauksen myötä vahvistuksen. Mukavaa uutta vuotta!!

  • maru

   Toivottavasti viihdyt mukana myös jatkossa! Ja mielestäni muun kuin järjettömän hehkutuksen tapaisen palautteen saaminen on ihan sallittua. Hyvin olit asian ilmaissut! 🙂 Ihanaa Uutta Vuotta myös sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *