Joulun 2014 blogikliseet

Todella toivon, että en suututa kirjoituksellani ketään koska se ei ole suinkaan tarkoitus. Lähinnä haluaisin jakaa teidän kanssanne ajatuksia, joita olen itse pohtinut nyt reilun vuoden verran blogimaailmaan tutustuneena. Uskon, että useat teistä, jotka seuraatte blogeja olette pohtineet samaa – missä vaiheessa hyvästä ideasta tulee klisee? Kuinka monta kertaan sisustusblogeissa nähty hyvä idea näyttää edelleen hyvältä eikä saa ylleen ”kliseen” vähättelevää merkitystä?
Sisustusblogien tarkoituksena on useimmiten toimia inspiraationa, tai niin olen ainakin itse ajatellut oman blogin pitämisen tarkoitusta. Saan suunnatonta riemua siitä, että joku inspiroituu tekemisistäni ja toteuttaa asian omalla tyylillään. Suora kopionti aiheuttaa harmitusta, mutta missä menee kopionnin raja? 
Joulun alla sisustusbloggaajat ovat aktivoituneet ja päivitykset pyörivät usein kuparilyhtyjen, paperipussiruukkujen ja voimapaperista tehtyjen pakettien ympärillä. Ei sovi unohtaa myöskään kattauksia, joissa materiaalit on haettu ympärillä olevasta luonnosta. Muutaman pallovalot sinne ja tänne, niin valmista tuli! Kaunista, mutta aika monta kertaa nähtyä. Vai onko sittenkään?
Kyse onkin ehkä ennen kaikkea siitä, että kuinka kukin esittelee blogeissa kiertävän hittituotteen omassa kodissaan: Joku ripustaa pallovalot ikkunanpieleen ja joku heittää ne huolettomasti lattialle sopivan sotkuiseksi keräksi. Toisen kodissa on Skandinavisk -kynttilä (josta taatusti tulee joulunajan 2014 blogihitti) takan reunustalla ja toinen asettelee sen hay dlm -yöpöydälleen. Rintarinnan kuparikynttilänjalan. 
Itse seuraan mielenkiinnolla blogeissa kiertäviä hittejä ja etenkin sitä, että kuinka kukin on tuotteen asettanut omassa kodissaan. Onko joku keksinyt jotakin uutta ja kuinka ympäristö muokkaa tuttua tuotetta omanlaisekseen. Jostain syystä itselle kuitenkin tulee helposti ähky ja totean hittituotteen kohdalla, että en halua sitä enää kotiini persoonattomuuden vuoksi. Esimerkkinä Susanna Venton suunnittelema ihastuttava Jalpaikka -matto, joka on harmi kyllä menettänyt kohdallani viehätystään liiallisen esilläolon takia. 
Ja kyllä meiltäkin löytyy! Lampaantalja (voih, haluaisin näitä lisää ja mielellään eri väreissä), kuusenoksia, vaaleaa puuta, string pocket ja tietty ne pallovalot. Tietyt ”kliseet” ja muotivillitykset tulevat näkymään Nuapurissa -blogissa omalla twistillä myös jatkossa ja tulen taatusti hankkimaan kotiini juuri niitä asioita, joista todella pidän – olivat kliseitä tai ei. Paitsi en ehkä sitä Jalpaikkaa.
Mitä ajatuksia blogikliseet sinussa herättävät? Tuleeko ähky nopeasti, vai jaksatko ihailla samoja tuotteita blogista toiseen? Vai onko sellaista kuin ”blogiklisee” mielestäsi edes olemassa?
Inspiroivaa pikkulauantaita! 
Loppuviikko tuleekin sisältämään kodin puunausta, sillä lauantaina meillä kokoontuu ihana joukko itä-suomalaisia sisustusbloggaajia. Kivaa ja vähän jännittävää! 🙂
Kommentit (40)
 1. Sonja AALTOJA
  19.11.2014, 10:24

  Tää oli niin hyvä ja voi vitsi miksen ite keksiny tehdä bingoa tästä kun muuten oon sisustuksesta ja maamablogeista jo tehnykin?! Saanko kopioida idean ja tehdä? 😀

  Kiva, että sain nimen tuolle mua raastaneelle matolle. Mietin, että mistä ihmiset on löytäny sen. Mut joo siis nauroin niin paljon viikonloppuna kun käytiin vähän ikeassa ja mukaan tarttui lampaantalja ja uusi hylly, jonka päälle kävin kaivamassa isän pihasta yhden blogihitin, männyn taimen! Kiva postaus, oon ihan liekeissä tästä. 😛

  Ja ihan totta muuten, tän joulun paperit on taas varmaan voima ja salmiakki. Taidanki lähteä joulupukkikääreitä ostamaan… (No en kai, ku mulla on just noi edellämainitut jo valmiina.) 😀

  1. Hei, sun bingot on olleet ihan mahtavia! Ehdottomasti – jään innolla odottamaan joulubingoa! 😀

   Minäkin kävin tänään Tigerissä, voimapaperia hakemassa. 🙂 Ja ihanaa, että tykkäsit postauksesta. Mua nauratti kauheasti, kun luin tätä sun kommenttia. 😀 Kiitos siis siitä!

 2. Tuntuu että koko blogimaailma pyörii juuri tämän aiheen ympärillä. Ne blogit ovat suosituimpia, joista voi bongata useimmin näitä uusia villityksiä. Vähän harmi kyllä. Itse olen pyrkinyt välttämään että oma blogi muutuisi pelkäksi "katomitänytoonostanut"-listaukseksi, osin tietoisesti, osin siksi että ei meillä ainakaan ole sellaisia varoja käytössä että jokaisen uuden villityksen voisi ostaa omaksi. Toki jotkut niistä on tosi kauniita, ja kun silmä niihin täällä netissä tottuu. alkaa itsekin niitä himoitsemaan. Mutta onneksi kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa, monesti minulle riittää kuvien katselu kauniiden blogien välityksellä 🙂 Kaipa se on niin, että antaa kaikkien kukkien kukkia, kliseillä tai ilman!

  1. Niin, ja se on minustakin tosi outoa. Siis se, että suosituimmat blogit pyrittävät samoja aiheita.
   Itsekin olen yrittänyt välttää sitä, että blogista tulisi vain kaupallista tuote-esittelyä ja muutenkin kaihdan sellaista elämäntyyliä. Ja kyllä – usein pelkkä katselu riittää. Onneksi, muuten olisi tili pahasti miinuksella. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *