Blogit
Marulla

Joulukattauskilpailu #ihanaaollakotona

Kaupallinen yhteistyö: IKEA
Olen parissa aiemmassa postauksessa jo kertonut, että pääsin ilokseni toteuttamaan jouluista yhteistyötä IKEA tavaratalon kanssa. Oli mahtavaa päästä mukaan kisailemaan parhaan jouukattauksen tittelistä. Suunnitteluvaiheesta voit käydä lukemassa muun muassa täältä.

Lähdin toteuttamaan kattausta hyvin skandinaavista linjaa noudattaen. Suunnittelin kattauksen kahdelle nuorelle aikuiselle pariskunnalle, jotka viettävät joulua kaupungissa. Eli siis miljöössä, joka on omaan elämäntilanteeseen nähden ehkäpä se kaukaisin mahdollinen. Oli ihana päästä kattamaan pöytää oikein perusteellisesti, kun normi arjessa ei paljon servettejä asetella..

En halunnut peittää kaunista NORRÅKER pöytää kokonaan, joten se määritteli kattaukselle melko selkeän raamin. Lämpimän puupinnan kaveriksi toin kylmää harmaata ja pöydän kruunuksi kannoin vanhempien metsästä harmaantuneen kelopuun oksan. 
Kodissani näkyy keskeisessä roolissa graafisuus ja tee-se-itse ajatuksella toteutetut sisustusratkaisut. Halusin tuoda ripauksen näitä molempia elementtejä tähän jouluiseen kattaukseen, joka ei ole niin perinteikäs. Alkuperäisessä suunnitelmassa vihreää oli vähän enemmän, mutta päätin karsia turhat pois ja jätin väripilkuksi vain nuo ihanat hyasintit. 
Jouluna luonto hiipii sisätiloihin yleensä kuusen tuoman tuoksun mukana. Kuusen lisäksi hyasintti on minulle merkki joulun lähestymisestä. Sen huumaavassa tuoksussa on hyvä tunnelmoida joulua, joka pikkuhiljaa hiipii meidänkin kotiin.
Turvallisuusmääräysen vuoksi jouduin hieman mietiskelemään, että miten saan aseteltua hyasintit, kelo-oksan ja jäkälät näyttelytilaan. Mallailin eri maljakoita SINNERLING pannunalusen kanssa ja kävi niin hyvä tuuri, että CYLINDER maljakot passasivat sen kanssa täydellisesti! Laitoin sammaleen ja hyasinttien alle paristokäyttöisen SÄRDAL led-valosarjan. Kuvissa nämä valosarjat eivät ihan pääse oikeuksiinsa. Saman valosarjan kieputin myös kelo-oksaan, josta roikkuu VINTER koristepallot ja AVSKILD tabletista askarrellut kuuset. Kelo-oksan jouduin asettamaan hieman alkuperäistä suunnitelmaa korkeammalle, jotta se ei tökkäisi asiakkaiden silmiin. Tuollainen kelo-oksa olisi muuten aivan täydellinen lasitetulla parvekkeella/terassilla. AVSKILD tabletista tein myös servettien pidikkeet. 
Ruokapöydän päällä on kaksi SITTNING kaitaliinaa ja NORRÅKER penkkien päällä ihana harmaa LUDDE lampaantalja. Kelpaa siinä sitten istuskella vähän pidempäänkin..
. . . . .
IKEA Kuopion kattauskisa starttaa tänään torstaina 12.11. ja päättyy 23.12. Käy siis äänestämässä kolmesta pöydästä suosikkisi, joista yksi on allekirjoittaneen tekemä. Kaksi muuta kattausta on IKEAn työntekijöiden Tuijan ja Kaisun käsialaa. Jokaisen äänestäneen kesken arvotaan 50€ lahjakortti IKEA tavarataloon. Kattaukset löydät yläkerran ruokailutila -osastolta. 
Jos kaipailet vinkkejä juhlapöydän kattaukseen, IKEA Kuopion ruokapöytäosastolla järjestetään noin 20 minuutin mittaiset kattausinspiraatiohetket seuraavasti:
Lauantaina 14.11. klo 12 ja klo 14
Perjantaina 4.12. klo 13 ja klo 15
Lauantaina 5.12. klo 12 ja klo 14

Mutta nyt, tervetuloa neljän nuoren aikuisen jouluillalliselle:
Kaisun ja Tuijan kattaukset:
Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa kattaukset livenä, sillä näyttävät paikan päällä moninkertaisesti upeammilta! Kolme kattausta ovat keskenään hyvin erilaisia, vaikka emme olleet etukäteen keskustelleet siitä, että mitä tyylisuuntaa kattaukset tulevat edustamaan. Onnea meille ja tuhannesti kiitos IKEA Kuopion henkilökunnalle – älyttömän mukavaa ja ammattitaitoista porukkaa koko tavaratalo täynnä! 
Tässä vielä neljä hienoa blogia, jotka päivittelevät viikon kuluessa omalla IKEA paikkakunnalla toteutetut kattaukset:

Meinaatko käydä äänestämässä parasta kattausta lähimmässä IKEA tavaratalossa? 

Maru

Kommentit (13)

  1. tunne tilat

    Ihanan pehmeä ja rento kattaus!

  2. Sally

    Mä tykkään kans eritoten tosta 'karahkasta' kattauksen päällä! Tuo mukavasti ilmettä ;D

    Tervetuloa tutustumaan myös mun kattaukseeni Tampereen IKEA tavaratalossa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *