Isku 90 vuotta ja syksyn 2018 kotimaiset uutuudet

Kaupallinen yhteistyö: Isku

Huonekaluliike Iskun tuntee taatusti jokainen meistä ja tänä vuonna Isku juhlii kunniotettavaa 90-vuotiasta taivaltaan kotimaisen huonekaluteollisuuden parissa. Isku julkaisi hiljattain syksyn 2018 uutuudet, jotka pääsen esittelemään teille myös täällä blogin puolella! Ennen tätä on kuitenkin kiinnostava kurkata ajassa hieman taaksepäin.

Tehdas valmisti ensimmäisinä vuosinaan, puuseppien voimin, pääsääntöisesti kodin kalusteita. 1930-luvulla toiminta keskitettiin toimistokalusteisiin, mutta laadukkaat kodin kalusteet eivät ole koskaan poistuneet huonekalutehtaan valikoimista.

Sota-aikana Iskun tuotantovalikoima muuttui ja huonekalujen lisäksi laajentunut tehdas tuotti aselaatikkoja rintamalle ja surullista kyllä, myös ruumisarkkuja kotiinpaluuta varten. 50-luvulla Isku innovoi irroittamalla koulupenkin pulpetista. Kurt Hvitsjön suunnittelema Tuoli 50 (koululaistuoli) on luultavasti tunnetuin Iskun klassikko, onhan tuoli useissa kohteissa ja kodeissa aktiivisessa käytössä edelleenkin.

Isku on toiminut huonekaluteollisuuden uranuurtajana ja muun muassa Avotakka-lehden lukijat ovat valinneet Iskun kalusteita useamman kerran vuoden suosikeiksi. Isku on ollut aina vahvasti kiinni ajan hengessä niin materiaalivalinnoilla kuin myös muuttuvan asumisen kulttuurin ja arvojen tiimoilta.

Nostin tähän postaukseen Iskun uutuustuotteista omat suosikkini, joista jokainen on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Suosittelen kurkkaamaan uutuustuotteet Habitare-messuilta ja Iskun osaston löydät messupaikoilta 7f128 ja 7h128.

Iskun syksyn uutuuksissa näkyvät vahvasti tämän syksyn trendit; samettiset pinnat, hienovaraiset yksityiskohdat, muurretut värit, nahka ja skandinaavinen linjakkuus.

Babe-sohva on Iskun muhkea uutuus ja todellinen sohvaperunan unelma!

 

Babe-sohva kootaan moduuleista, joten muokkaaminen on mahdollista. Kuva: ISKU

 

Babe-sohva on saanut inspiraationsa sammaleen peittämiltä, luonnon muokkaamilta kivikoilta. Se ottaa syleilyynsä kokonaisvaltaisesti ja mukavasti joustaen.

Muunneltavuus on sisustamisessa erityisen suosittua juuri nyt ja Babe-sohvan pystyt kokoamaan haluamastasi moduuleista mieleiseksi kokonaisuudeksi. Omaan olohuoneeseen Babe-sohva on turhan muhkea, mutta jos omistaisin tv-huoneen, niin tämä yksilö olisi täydellinen sinne!

Linjakas ja ilmava Curve-sohva

Curve on Ilari Jääskeläisen suunnittelema ilmava ja monen tyyliseen kotiin sopiva sohva. Pestävät irtopäälliset ovat ehdoton valinta etenkin lapsiperheeseen ja tereet antavat sohvaan viimeistellyn ilmeen. Tere on sohvan saumaa tai reunaa koristava nauhamainen tai nyörimäinen kangasliuska ja uskon, että näitä tullaan näkemään sohvatrendeissä jatkossa hieman enemmän.

Samalta suunnittelijalta löytyy myös toinen uutuus, modulimainen Free-sohva, joka on Curven tavoin ilmava ja skandinaavinen. Pieniin koteihin sopivia linjakkaita sohvia on melko vähän tarjolla, joten tämä Free-sohva on tervetullut uutuus. Kodin kasvaessa moduuleita voi näppärästi lisätä ja innokkaalle kodin vaihtajalle tästä voisi löytyä muutosta kestävä sohvakokonaisuus.

Free-sohva kasataan sopii moduulien ansiosta monen kokoiseen kotiin. Kuva: ISKU
Koululaistuolin suunnittelija Kurt Hvitsjön toinen klassikko on Domus-sohva. Kuva: ISKU

Juhlavuoden kunniaksi Isku nosti tuotantoon Kurt Hvitsjön suunnitteleman klassikon Domus-sohvan. Sohva henkii modernia vintagehenkeä ja kotimaisesta koivusta valmistettu puujalusta viimeistelee siron kokonaisuuden.

Vintage- ja retrointoilijoita on muistettu muutenkin, sillä Domuksen lisäksi mallistosta löytyy nyt myös Norden-sohvaryhmä, joka väistämättä muistuttaa ainakin itseä menneistä vuosikymmenistä.

Norden-mallistosta valittavana on kahden- ja kolmen hengen sohvien lisäksi myös linjakas matala- tai korkeaselkäinen nojatuoli puisilla käsinojilla, ympäriverhoilluilla käsinojilla, puisin päällisin tai ilman niitä. Kuva: ISKU
Unigold Haave-sänkyrungon värivaihtoehdot ovat tummanharmaa, vaaleanharmaa, beige ja aqua. Kuva: ISKU

 

Unigold on Iskun suunnittelema ja suomessa valmistettu sänkymallisto, joka on noussut suomalaisten kestosuosikiksi. Erityisesti innostuin tästä uudesta Haave -mallin sängynpäädystä. Sängyssä on lisäksi viskoosielastinen materiaali, joka mukautuu vartalon lämmöstä ja painosta antaen täydellisen tuen nukkujalle. Sängyn osto on meidän perheessä muutoinkin ajankohtainen asia, joten tämän laitan ehdottomasti mieleen. Lisäksi sävy aqua näyttää todella kauniilta!

 

Isku tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista tuotteistaan ja perustaja Eino Vikströmin tarmokkuus, innokkuus sekä kunnianhimoiset tavoitteet antavat inspiraatota Iskun toiminnalle tänäkin päivänä.

Sanoisin, että tällä arvopohjalla pääsemme nauttimaan huonekalutehtaan valikoimista myös seuraavat 90 vuotta!

-Maru

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *