Hurmaava harmaa keittiö

Viime kesänä remontoitu keittiö on ehdottomasti kotimme suosikki. Vaikka muutaman jutun sieltä nyt muuttaisin, niin näistäkin huolimatta olen ollut ehdottoman tyytyväinen vaaleanharmaaseen keittiöömme. Muutostoiveet ovat lähinnä pieniä yksityiskohtia sieltä täältä, mutta turha niihin on liiaksi takertua, vaan ennemmin keskittyä nauttimaan niistä jutuista mistä pitää.

Harmaita keittiötä on vilahdellut jo jonkin aikaa sisustuskuvissa ja jotkut ovat jopa väittäneet, että harmaa on syrjäyttänyt keittiötrendeissä valkoisen. Tiedä häntä ja enpä vain usko, että harmaasta on valkoisen kestosuosikin kilpailijaksi. Erityisen ihanalta omaan silmään näyttää nyt tummanharmaat keittiöt, jollainen löytyi esimerkiksi Vihreäntalon Annikan vanhasta kaupunkikodista.

Keittiön tilasimme Juankoskelaiselta Vehkapuulta, joka on pieni kotimainen yritys. Harmikseni en enää muista maalatun mdf oven värikoodia, sillä sitä olette jonkin verran kyselleet. Tykkään kuitenkin kovasti sen siniharmaasta sävystä ja pienet messinkiset nuppivetimet korostavat sävyä entisestään. Pienet vetimet kaipaavat hieman enemmän näppivoimaa, mutta niihinkin ollaan totuttu oikein hyvin ja pojat ovat keksineet avata raskaammat laatikot ja kylmälaitteiden ovet laatikostojen ja ovien reunoista.

Laatoitus toteutettiin 15×15 mattavalkoisella laatalla tiililadonnalla. Valkoinen 15×15 laatta on ehdottomasti klassinen ja aikaa kestävä ratkaisu, joka sopii niukemmallekin kukkarolle.

Messinkihana

Messinki tummuu ajan myötä ja tämä kannattaa ottaa huomioon hanaa valitessa. Hana ei siis ilman puhdistusta säilytä kauniin kultaista olemustaan, vaan hapettuu ajan myötä. Kuuluu messingin luonteeseen ja aika ajoin puhdistan hanan messingille tarkoitetulla puhdistustaineella. Hana tilattiin LVI -verkkokaupasta.

Tästä löydät hyvät vinkit messingin puhdistukseen. Uuteen ja kirkkaaseen messinkipintaan saa luotua myös ajan patinoiman ilmeen, joka sopii erityisesti vanhoihin kohteisiin.

Kello ja taulut odottavat alakerrassa edelleen seinälle laittoa, mutta olen tarkoituksella halunnut viivyttää niiden asettelua paikoilleen. Toisinaan on hyvä odotella ja pohtia järjestyksen asettumista aloilleen. Kiviseinille porailu kun ei muutenkaa ole sitä lempipuuhaa. Keittiön avohyllyn päälle kaipaan myös toista, hieman kapeampaa hyllykköä ja se on tarkoitus asennella paikoilleen, jahka saadaan iskuporakone kyläilemään.

Itse palailin tänään työn äärelle ja viimeistelemään kesän projekteja ennen pidempää kesälomaa. Kieltämättä loman makuun pääsemisen jälkeen tuntui raskaalta palata tietokonetyöskentelyyn. Pari viikkoa vielä!

 

-Maru

Kommentit (2)
  1. Kaunis ja selkeä keittiö teillä!

    1. Kiitos Kaisa! Tämä on kyllä ollut tosi mieleinen. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *