HONKA KONTTI

Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet Oy

Se tuoksu.

90 -luvun alussa vanhemmat alkoivat rakentaa, omien metsien puista, Honkarakenteen Eerola -mökkiä pieneen saareen. Vietimme lapsuuden kesät tiiviisti mökkityömaalla ja tuoreen hirren tuoksu on edelleen minulle yksi voimakkaampia tuoksumuistoja lapsuudesta. Ehkä juuri siksi tunnen oloni erityisen turvalliseksi ja kotoisaksi ollessani hirsiseinien keskellä.

Maaliskuussa sain kiinnostavan yhteydenoton, jossa minun toivottiin sisustavan asuntomessuille sekä Habitareen Honkarakenteen täysin uudenlaisen hirsirakennuskonseptin sisätilat. Voitte uskoa, että minua ei tarvinnut montaa kertaa houkutella..

Osa kuvista on Hanne Maneliuksen Honkarakenteelle ottamia upeita otoksia ja nämä mainittu kuvan jälkeen erikseen. Kuvat missä ei ole maninintaa, ovat minun omia kuvia.

Kuva: Hanne Manelius

Palkittu teollinen muotoilija Harri Koskinen on vastannut konttien kompaktin ja modernin mökkimalliston suunnittelusta. Kontit soveltuu rentoon asumiseen luonnon keskellä. Suurista maisemaikkunoista avautuu esteetön näkymät ympäröivään maisemaan. Makuuhuoneesta on käynti terassille, jonka suojaavat siivekkeet antavat asukkaalle yksityisyyttä. Näin mökkejä voidaan sijoitella useampiakin rinnakkain tai lomittain.

– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, Harri Koskinen sanoo. Harri Koskisen ajatuksen tiimoilta luotiin myös mökkien sisustus, johon lisäsin kuitenkin hieman runsaampia elementtejä, kuten laatoitukset keittiöihin. Kontti -mökit on sisustettu aitoa elämää varten. Sisustuksen inspiraationa on Suomen lyhyt, mutta valoisa kesä ja lomapäiviä viettävät onnelliset ihmiset.

Kontteja Porin asuntomessuille tuotiin kaksi ja ne sisustettiin yhteistyössä Meillä Kotona.fi:n, Genelecin sekä Secto Designin kanssa. Laattojen sekä kalusteiden tiedot laitan postauksen loppuun, sillä uskon, että monet materiaali ja kalustevalinnat kiinnostavat myös teitä. Secto Designin valaisimet toimivat muuten erityisen hyvin kaunista hirsiseinää vasten.

Pienempi konteista sisustettiin nuorelle pariskunnalle, ja siellä näkyy hempeän vaaleanpunainen värimaailma niin laatoissa kuin petauksessa. Isompi konteista sisustettiin luonnonläheisillä sävyillä ja kontrastiksi tuotiin mustaa. Sisustus jätettiin molemmissa konteissa minimalistiseksi, jotta valolle ja arkkitehtuurille jää tilaa. Harmi vain, että messualueella konttien pääosa eli luonto ei isojen ikkunoiden vuoksi pääse aivan oikeuksiinsa. Voitte kuitenkin taatusti kuvitella, että millaiset näkymät konttien ikkunoista parhaimmillaan voisi avautua.

Viime hetken sisustusinspiraatio oli vaaterekin toteuttaminen isomman kontin makuuhuoneeseen. En saanutkaan (aikataulujen yms. muiden myötä) tilaan ajattelemaani vaaterekkiä, joten piipahdin assarini Maaritin kanssa paikalliseen rautakauppaan. Siellä hetken pyörittyäni ja inspiraatiota etsiskellessäni keksin, että pujotan kupariputken läpi ketjun ja ripustan sen kattoon. Nopeaa, edullista ja nättiä!

Vaaterekissä roikkuva henkari on Maria Kivijärven Magissolle suunnittelema Element nro.2, joka on tulossa kuluttajamyyntiin piakkoin. Sain Marialta messuille lainaksi tuotteen prototyyppiversion.

Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius

Pressipäivänä isommassa konteista ihailua ja ihmetystä herätti etenkin tämä OSB -levyä muistuttava laatta. Kyseessä on italialaisen Vivesin Strand R Blanco -laatta koossa 59,3 x 119,3cm. Todella näyttävä ja kaunis! Kaikki konttien laatat on jyväskyläläisen Laatta Leevin valikoimista ja tiedoksi, että he toimittavat laattoja ympäri Suomen.

Molempien konttien kaikki kiinteät kalusteet ovat Puustellin ja hanat sekä vesikalusteet LVI -verkkokaupan valikoimista.

Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius
Kuva: Hanne Manelius

 

Pienemmän kotin keittiön laatta on niin ikään Jyväskyläläisen Laatta Leevin valikoimista ja

 

Oli mahtavaa päästä kurkistamaan asuntomessumaailmaan ja haasteitakin tuttuun tapaan matkalla oli – kuten aina rakennusprojekteissa. Sanotaan, että lopputulos on aina asiakkaan luottamuksen näköinen. Näin tällä kertaa kävi, joten kiitos luottamuksesta A-lehdille, Hongalle ja muille yhteistyökumppaneille. Konteista tuli hurmaavat ja konseptina Kontti -mallisto on loistava uutuus mökkimarkkinoille. Täydellinen lisärakennus, saunamökki tai vierastupa. Kurkkaa lisätiedot täältä ja hinnat Honka oli julkaissut ainakin omilla facebook – sivuillaan.

Asuntomessujen jälkeen Kontti -mallisto on nähtävillä Habitare messuilla ja joitakin muutoksia kontteihin on vielä tulossa. Kannattaa siis myös kurkata kontit uudestaan myös Habitaressa.

Aurinkoista viikonloppua!

-Maru

 

Tuotetiedot

Pienempi Kontti

Keittiö välitila: Terratinta hexa mos. Matt 31,6×31,6 rose blush / LaattaLeevi

Lattia: Novafloor tammi trinity sileä, stonewash 1-sauva / LaattaLeevi

Keittiö:

 • Keittiön ovi harmaa TML 87 ML-A020C01D9, matta / Puustelli
 • Vedin VE221 – 20 – 000 / Puustelli
 • Taso koivu / Puustelli
 • Hana Tapwell Rin 885 keittiöhana kromi / LVI -verkkokauppa

Sisustustuotteet:

 • Secto Petite 4610 jalkavalaisin
 • Genelec kaiuttimet bluetooth
 • Secto Petite ikkunavalaisin x2
 • Matto Ellos Home London, Harmaanvihreä 170x240cm.
 • Helmalakana Ellos Home Elmira 120×200, pellavabeige 
 • Pussilakanasetti Ellos Home Elmira 240×220, 
 • Monet rottinkinen keinutuoli / Parolan Rottinki
 • Hyllynkannattimet House Doctor / DomDom

Perhe -kontti

Keittiö välitila: Vives Strand R Blanco 59,3 x 119,3 (osb) / LaattaLeevi

KH lattia: Stonenature Salt 10×10 matt / LaattaLeevi

KH seinä x2: Stonenature Salt 60×60 matt / LaattaLeevi

KH seinä x2: Vives Stand R Blanco 59,3 x 119,3 (osb) / LaattaLeevi

Lattia: Novafloor tammi trinity sileä, stonewash 1-sauva / LaattaLeevi

Suihku: Tapwell Tvm 7200-150 kattosuihku / LVI -verkkokauppa

Hana KH: Tapwell Evo 069 pesuallashana / LVI -verkkokauppa

WC- istuin: IDO Glow 64 design malli / LVI -verkkokauppa

Suihkuseinä: Fenic 313×313 harmaa / Hietakari

Puustellin kalusteet:

 • Keittiön ovi cashmere TML 87 cashmere, matta
 • Vedin VE221 – 20 – 000
 • Taso koivu
 • Tapwell Evo 186 keittiöhana kromi / LVI -verkkokauppa

Sisustustuotteet:

 • Copenhague CPH20 round table 90cm, matt lacquered oak / FDS
 • Secto Octo riippuvalaisin
 • Artek Lukki jakkarat x3 / FDS
 • Nikari December XL nojatuoli saarni, pellava
 • Secto 4210 jalkavalaisin
 • Anno collection sumu -matto 160x230cm / ANNO
 • Seinävalaisimet sängyn yllä. Secto 423
 • Terassille kattokiinnitteinen Renoir -riippukeinu / Parolan Rottinki
 • Henkari Maria Kivijärvi Element. nro2 / Magisso
 • Helmalakana Ellos Home Elmira 120×200, pellavabeige Tuotenro: 1068680-01-13
 • Pussilakanat / tyynyliinatEllos Home Elmira 3 osainen setti pellavabeige. 

Terassi

HAY palisade oliivinvihreä pöytäryhmä. Pöytä 80×80 sekä tuoli 2kpl / FDS

On-the-move -pöydät. Peni oliivinvihreä sekä iso. valkoinen / FDS

Wingline markiisi väri 314402, tumma harmaa / Apollokaihdin

Aurinkotuoli Ecofurn

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *