Hiirenkorvat

Viikko sitten otin koivuonksat sisälle joka keväiseen tapaan. Neljä vuotta sitten ensimmäiset hiirenkorvat puhkesivat näihin aikoihin juuri esikoisen ristiäisten aikaan, joten oksista on tullut minulle varma kevään merkki ja perinne. 
Vanhan uskomuksen mukaan sisälle otetuista oksista ennustetaan lehtien puhkeamista puihin. Ennustuksessa päivät muutetaan viikoiksi ja täten tiedetään milloin voimme odottaa vihertyvää luontoa. 
Viikko meni, jolloin sisälle otettuihin oksiin puhkesi hiirenkorvat. Se tietää siis sitä, että näillä leveysasteilla puihin puhkeaa lehdet seitsemän viikon päästä. Yleensä ennustus on pitänyt paikkansa, mutta seitsemän viikkoa kuulostaa aika pitkältä! 
Kun otat oksia sisälle, niin kannattaa laittaa ne lämpimään veteen. Sisälle voit ottaa myös omena- tai kirsikkapuun oksia. Näihin puhkeaa upeat kukat, joten ajattelin raaskia tänä vuonna napsauttaa puutarhasta myös pienen kirsikkapuun oksan. 

Lähdemme tänään lasten kanssa ensimmäiselle virpomisreissulle. Saa nähdä iskeekö pojille h-hetkellä ramppikuume ja lopulta ainut virpoja olen minä. 
Kuuluuko teidän perheen perinteisiin keikauttaa palmusunnuntain virpomisreissu? 
Kommentit (10)
  1. Jutta / oblik.
    9.4.2017, 05:55

    Tällaista uskomusta en ollut kuullutkaan! Hauska tieto 🙂 Jää nähtäväksi pitääkö paikkansa. Ja enää ei meillä (valitettavasti) virvota, sen aika on ajanut jo juniorista ohitse. Sen sijaan suuntaamme taas futiskentälle päiväksi turnauksen merkeissä 🙂

    1. No nyt äkkiä ennustamaan! 😉 Joo, meidänkin virpominen jäi äidin tehtäväksi, joten innolla odotan sitä aikaa, kun vitsojen sijaan voin seisoskella kentän laidalla. 😀

  2. Juuri puhjenneita lehtiä, kaunista vihreää ei voita mikään. Tuo ihanan tunteen, talvi vihdoinkin selätetty ja kesä on aivan kohta. Ihana kevät!

    1. Se on ihan totta! Kevään ensimmäiset vihreät on <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *