Blogit
Marulla

Hiirenkorvat

Viikko sitten otin koivuonksat sisälle joka keväiseen tapaan. Neljä vuotta sitten ensimmäiset hiirenkorvat puhkesivat näihin aikoihin juuri esikoisen ristiäisten aikaan, joten oksista on tullut minulle varma kevään merkki ja perinne. 
Vanhan uskomuksen mukaan sisälle otetuista oksista ennustetaan lehtien puhkeamista puihin. Ennustuksessa päivät muutetaan viikoiksi ja täten tiedetään milloin voimme odottaa vihertyvää luontoa. 
Viikko meni, jolloin sisälle otettuihin oksiin puhkesi hiirenkorvat. Se tietää siis sitä, että näillä leveysasteilla puihin puhkeaa lehdet seitsemän viikon päästä. Yleensä ennustus on pitänyt paikkansa, mutta seitsemän viikkoa kuulostaa aika pitkältä! 
Kun otat oksia sisälle, niin kannattaa laittaa ne lämpimään veteen. Sisälle voit ottaa myös omena- tai kirsikkapuun oksia. Näihin puhkeaa upeat kukat, joten ajattelin raaskia tänä vuonna napsauttaa puutarhasta myös pienen kirsikkapuun oksan. 
Lähdemme tänään lasten kanssa ensimmäiselle virpomisreissulle. Saa nähdä iskeekö pojille h-hetkellä ramppikuume ja lopulta ainut virpoja olen minä. 
Kuuluuko teidän perheen perinteisiin keikauttaa palmusunnuntain virpomisreissu? 

Kommentit (10)

 1. Jutta / oblik.

  Tällaista uskomusta en ollut kuullutkaan! Hauska tieto 🙂 Jää nähtäväksi pitääkö paikkansa. Ja enää ei meillä (valitettavasti) virvota, sen aika on ajanut jo juniorista ohitse. Sen sijaan suuntaamme taas futiskentälle päiväksi turnauksen merkeissä 🙂

  • maru

   No nyt äkkiä ennustamaan! 😉 Joo, meidänkin virpominen jäi äidin tehtäväksi, joten innolla odotan sitä aikaa, kun vitsojen sijaan voin seisoskella kentän laidalla. 😀

 2. Kaisa

  Juuri puhjenneita lehtiä, kaunista vihreää ei voita mikään. Tuo ihanan tunteen, talvi vihdoinkin selätetty ja kesä on aivan kohta. Ihana kevät!

  • maru

   Se on ihan totta! Kevään ensimmäiset vihreät on <3

 3. Jossu / Maailman Paras Paikka

  Koivun puhjenneet lehdet on niin kauniit! Harmi kun olen allerginen koivun siitepölylle, niin en uskalla ottaa niitä sisälle… Tänään kuuntelin linnunlaulua pääsiäismunia koristellessani, kyllä tää kevät on ihanaa aikaa!

  • maru

   Mun mielestä sisälle nostetut ei pölytä siitepölyä ollenkaan – katsii testata! Mies ei ainakaan saa näistä reaktiota, vaikka allerginen onkin. Kevät on ihmisen parasta aikaa!

 4. heidisusanna

  Tuo vastapuhjenneen lehden vihreys on kyllä omaa luokkaansa. <3 Meillä ei lähdetty vielä tänä vuonna virpomaan, vietettiin Nosh-kutsuja sen sijaan ja availtiin ovea pienille virpojille. 🙂
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  • maru

   Se on totta – kevään vihreä on yksi maailman kauneimmista väreistä. <3

 5. Ulla Puronhaara

  Kuinka kävi virpomisreissun, saitko virpoa? ?

  Kaunein suomalainen maisema on minun mielestä nuori koivikko, joka on juuri puhjennut hiirenkorville! ?

  • maru

   Minä siellä sitä vitsaa heiluttelin, kun pojat oli lähinnä äidin takana piiloutuneina. Onneksi kierrettiin vaan tuttuja ja ystäviä. 🙂

   Se on ihan totta! Vastapuhjenneen koivun vihreä on ihana! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *