Harmaa lastenhuone

Selailin kutakuinkin viikko sitten ihan huvikseni pinterestiä ja ideoita lastenhuoneisiin. Eskarilainen sattui tupsahtamaan paikalle ja näki kauniin harmaan lastenhuoneen, josta innostui kovasti. Olin vähän itsekin muhitellut ajatusta isomman lapsen huoneen seinän sävyn muutostöistä, mutta en ollut viitsinyt pojalle sitä ehdottaa, sillä olihan huone maalattu viime elokuussa hänen valitsemallaan keltaisella. Tilaisuus koitti kuin varkain ja eilen piipahdettiin eskarilaisen kanssa rautakauppaan ja maalattiin huone uusiksi.

Sävyksi valikoitui Tikkurilan M499 ja tykkään käyttää Harmony -maalia, joka on samettisen mattainen maali ja täydellinen juuri etenkin makuuhuoneisiin. Samettisen pinnan vuoksi pinta ei kestä hirveästi pesemistä, joten jos tila on kovalla kulutuksella (esim. portaikko) kannattaa valita esimerkiksi Joker tai Remontti-Ässä. Meillä sävyt vaihtuu seinissä sen verran usein, joten uskallan lastenhuoneeseen valita hyvinkin tällaisen samettisen maalin.

M499 -sävy osoittautui tosi hyväksi valinnaksi ja on melko puhdas harmaa. Alkuun ajattelin, että olisin valinnut harmaan, jossa on mukana hieman beigeä, mutta päädyin kuitenkin melko kylmään harmaaseen. Ajattelin, että se passaa kauniimmin näiden lastenhuoneen värien kanssa yksiin ja nostaa terävämmin esiin nämä lastenhuoneen puhtaat ja kirkkaat sävyt.

Seinille kiinniteltiin vielä olemassa olevat valaisimet ja hylly sekä uusi Ikeasta hankittu seinäteline kirjoille. Huoneen melkolailla kaikki huonekalut on vahan kodin peruja, mutta sänky ostettiin uutena ja sekin niin ikään Ikeaa. Tosi kätevä, sillä siitä saa vedettyä esiin lisävuoteen ja sen alle jää vielä pari matalaa säilytyslaatikkoa.

Tuleva koululainen oli innoissaan uudistetusta huoneestaan ja tykkään kyllä itsekin tästä harmaasta. Vielä pitäisi viritellä verhot paikoilleen ja tämäkin soppi alkaa olla aika hyvällä mallilla!

-Maru

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *