Habitare 2017 / Inspiroivat messuosastot

Kaupallinen yhteistyö: Avotakka

Odotukset Habitaren suhteen olivat tänä vuonna korkealla. Viime vuosi yllätti positiivisesti useamman laskusuhdanteisen vuoden jälkeen ja tänä vuonna ennusmerkeissä oli väri-iloittelua sekä persoonallisia messuosastoja. Ehkä omat odotukset olivat turhan korkealla ja odotin messuilta jotain päräyttävää sekä täysin uutta.

Täysi vau –elämys jäi ehkä kokematta, mutta muutamia tärppejä haluan ehdottomasti nostaa tähän postaukseen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Messuosastot olivat värien puolesta jakautuneet pariin eri leiriin – tummiin sinisiin ja vihreisiin sekä vaaleampiin puuterisiin sävyihin.  Yllä muutama piristävä esimerkki jälkimmäisestä värimaailmasta.

Signals trendinäyttely (kaksi ensimmäistä kuvaa) nousi tänäkin vuonna omaksi lemppariksi. Signals näyttely luotaa sisustuksen ja asumisen tulevia trendejä. Värimaailma puhuttelee omaa tyyliä ja tulevaisuuden trendisignaalit näyttävät  ennustuksen osalta varsin lupaavilta. Hullu värinainen tykkää!

Tummat ja dramaattiset sisustukset olivat nähtävillä monella osastolla. Sametti, pellava ja vohvelikankaat olivat tekstiilien hittimateriaalit ja ruskean sekä viininpunaiset sävyt vilahtelivat siellä täällä. Luonto oli selvästi ollut inspiraationa monella osastolla ja se näkyi messujen yleisilmeessä vahvasti.

Anno väläytteli uutta mallistoaan jo viikkoa aiemmin ja täytyy sanoa, että jäin odottamaan vielä vähän jotain lisää. Kärsin Annon suhteen pienimuotoisesta someähkystä ja tietynlainen ensikohtaamisen riemu jäi puuttumaan. Beigen ja ruskean värimaailma on hurmaava ja Annon paluu näyttävä, mutta etenkin keramiikan ja astioiden osalta jäin kaipaamaan etenkin laadun tuntua ja sellaista oikeanlaista näppituntumaa.

Maan ja mudan sävyt olivat odotetusti näyttävästi esillä ja sisustusstailisti Susannan Venton kädenjälki tunnistettavissa useammalla osastolla ja tuotteissa.

Avotakka täyttää 50-vuotta ja on yksi Habitaren päätuottaja. Avotakka olikin näyttävästi esillä omalla Avotakka-koti osastolla, jonka on suunnitellut sisustusarkkitehti ja bloggaaja Maija Rasila. Osastolla järjestetään messujen ajan tapahtumia sekä tarjoaa vinkkejä ja opastusta sisustamiseen. Avotakka koti on rakennettu huomisen koti -teeman ympärille – unohtamatta kuitenkaan kestävien arvojen mukaan tehtäviä pitkäaikaisia suunnitteluratkaisuja.

Kylpyhuoneen pystyyn sijoiteltu sinin Pukkilan laatta oli iloinen piristys ja tarjoili kylpyhuonesisustamisen suhteen jotain uutta. Topi -keittiön kahvilamainen keittiö ja etenkin ovien sekä seinän sävy oli setkytlukulaisuuden tuulahduksessaan ihana! Tykkäsin kovasti.

Pitkän messupäivän jälkeen lopputunnelma on positiivinen, vaikka messujen yleisfiilis jäi ehkä omalta osalta aavistuksen latteaksi. Huomasin kameraa selatessa kuitenkin tallentaneeni ihania osastoja ja upeita yksittäisiä tuoteuutuuksia. Ehkä sitä pystyy hälinän päätteeksi keskittymään messujen antiin kuvien kautta ja inspiroitumaan väriyhdistelmistä ja nappaamaan sieltä jotain myös omaan sisustustyyliin. Ehdoton plussa myös shop-in-shop tyyppisille puodeille joita löytyi tänä vuonna ilahduttavan paljon.

Ja nappasinhan minä kuvien lisäksi kotiin myös jotain muuta – tästä kuitenkin lisää myöhemmin. Ehdottomasti suosittelen piipahtaa Habitareen, jonka ovet ovat avoinna sunnuntaihin 17.9. saakka. Ajattelitko sinä piipahtaa messuilla ja onko jotain, mitä odotat erityisesti?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *