Gate sängynpääty

Kirpsakkaa pakkasaamua kaikille! Ulkona on mielettömän kaunista ja kauneudesta huolimatta olisin todellakin voinut aamulla jäädä vällyjen väliin lämpimään. Siitäpä tulikin sitten mieleen, että en ole täällä kertonut makkarin sängynpäädyn pienestä entraus -projektista.

Askartelin sängynpäädyn makkariin kutakuinkin vuosi sitten. Jäi harmittamaan, että reuna jäi tuusailun päätteeksi turhan muhkuraiseksi. Viikko sitten päätin tehdä uusiksi ja purin koko hökötyksen ja kasasin kokoon pikkaisen eri tekniikalla.

Sängyn päädyn valmistaminen DIY -henkeen on hyvin yksinkertainen projekti, mutta siistin reunan saaminen suoraan versioon ei olekaan sitten ihan niin helppoa kuin voisi ajatella. Ihan täydellistä tästä ei tullut vieläkään, mutta sanoisin, että omaan silmään alkaa välttää. Tummansininen seinä on aika arka kaikenlaiselle lialle ja sängynpääty estää seinän turhaantumisen ja antaa mukavaa ryhtiä koko makkarin ilmeeseen.

 

Päädyn pohjana on lastulevy, joka on edullisempaa kuin vaneri. Esimerkiksi Starkista saa valmiiseen mittaan sahattuja levyjä. Ollaan hyödynnetty tosi paljon kaikenlaisissa nikkarointiprojekteissa tuota Starkin sahauspalvelua – näppärä ja nopea!

Tällä kertaa leikkasin vaahtomuovin päädyn mittojen mukaan, enkä taittanut sitä levyn taakse, kuten tein aiemmin. Suosittelen liimaamaan vaahtomuovin levyyn, jotta se ei pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Ohutta vaahtomuovia saa esim. Etolasta. Vaahtomuovin lisäksi nappasin Etolasta mukaan myös tuollaista vanua, jonka kiepsautin myös vanerin toiselle puolelle.

Sen jälkeen vain kangas pintaan ja niittipyssyllä koko systeemi toiselta puolelta nippuun. Harmittaa näin jälkeenpäin, että en ottanut tarkempia työvaihekuvia, mutta ehkä näistä joku teistä pääsee alkuun omassa projektissaan.

Sängynpäätyprojektin lisäksi kiepsautin makkarissa järjestyksen uusiksi. Makuuhuoneemme on super-pieni, joten muuta variaatiota ei sängyn suunnalle löytynyt kuin sängynpäätyseinän vaihtaminen entisen jalkopäädyn puolelle. Pienikin vaihtelu piristää kummasti!

Kotiprojektit ovat taas alkaneet kiinnostaa vuodenvaihteen jälkeen ja energiaa on ollut kuin pienessä kylässä. Vauhtia hiljentää tosin perheen sairastelut ja tänään jäin vuorostani hoitamaan pientä kuumeista potilasta. Toivottavasti te siellä olette välttyneet suuremmilta taudeilta ja mekin täältä toivuttaisiin taas pian työkuntoon.

Ihanaa uutta viikkoa!

-Maru

Kommentit (4)
  1. Toinen helppo versio: finnfoam-eristelevy, jonka päälle mieleinen tikkikangas ja kiinnitys sisustusneuloilla (tosi tiheästi).On kestänyt jo vuosia. Helppo ja edullinen.

    1. Hei kiitti vinkistä! Eipä ole itselle tullut mieleen käyttää eristelevyä. Finnfoam on myös turvallinen (samaa materiaalia käytetään paljon mm. elintarvikepakkauksissa), joten varmasti ajaa asiansa sängynpäätynä. 🙂

  2. Onko tuo levy siis lattiaan asti ja onko se kiinnitetty joko seinään tai sängyn jalkoihin? Entä mikä sen korkeus on?

    1. Levy on lattiaan asti ja korkeutta sillä noin 130cm. Ei ole kiinnitetty mihinkään, vaan sänky painaa sitä napakasti seinää kohti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *