Blogit
Marulla

DIY origamikuusi

Eilen illalla istutin parivuotiaan pöydän ääreen ja annoin hänelle sakset ja pari arkkia paperia. Siinä hän sitten istui ja askarteli kanssani origamikuusia kutakuinkin puolitoista tuntia. 
Ohjeen kuusien tekemiseen löysin täältä ja nämä askartelin tummanharmaasta, hieman tulostuspaperia paksummasta paperista. Jämäkkyysaste oli juuri täydellinen, mutta väri olisi voinut olla toinen. Esimerkiksi ekopaperista olisi tullut kivoja, mutta kaapin antimilla mentiin. 
Lopuksi tein valmiin origamikuusen päähän neulalla reiän ja pujoittelin siitä siiman. Siiman läpi sujautin vielä pienen puisen helmen, joka toimi aika kivana pienenä lisänä. 
Nämähän on siitä kivoja, että kuuset voi laittaa myös koristamaan joulypöytää/muuta asetelmaa, sillä pysyvät jämäkästi pystyssä. Itse tosin ripustin omani taaperon ulottumattomiin, sillä täällä aletaan nousta lattiatasolta pikkuhiljaa yläilmoihin. 
Kuuset oli minun ensimmäiset vapaaehtoisesti askarrellut origamit. Viiden epäonnistumisen jälkeen sain täydellisen kuusen ja vähän innostuin näistä paperitaitteluista. Itsekin ihan hämmästyin, kun jaksoin edetä niin päämäärätietoisesti kohti täydellistä kuusikkoa – yleensä heitän homman kakkulankaivoon, jos ei heti tule priimaa.
Ehdoton KYLLÄ origameille ja näitä tullaan taatusti näkemään Nuapurissa blogissa jatkossakin. 
Maru

Kommentit (10)

  1. Jossu / Maailman Paras Paikka

    Onpa ihania! Täytyykin kokeilla näiden tekemistä, niistä kauluspaidoista kun ei saa joulukoristeita millään 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *