Designtalo Noste / Asuntomessut 2018

Kaupallinen yhteistyö: Designtalo Oy

Porin Asuntomessut avaavat tänään ovensa kaikelle kansalle ja jälleen on aika kurkistaa ihmisten koteihin luvan kanssa. Tänä vuonna messujen teemana on ”asuminen läpi ihmiselämän” ja toden totta se näyttäytyi melko monessa kohteessa. Pari viikkoa sitten pyörähdin asuntomessuilla kurkkaamassa ennakkoon kohteen, joka on noussut aika monella kiinnostavimpien talojen joukkoon. Kyseessä on Designtalo Noste, joka on kahdelle aikuiselle sekä heidän kahdelle koiralleen suunniteltu toimiva koti, jossa on ehdottomasti toteutettu messuteemaa.

Kodin tilaratkaisut ovat ehdottomasti tämän vuoden asuntomessujen parhaimmistoa, joten suosittelen erittäin lämpimästä piipahtamaan paikan päällä. Kurkkaa myös postauksen lopusta löytyvä video, jossa pääsin toimimaan juontajan ominaisuudessa. Videosta hahmottaa kodin tilaratkaisut kuvia paremmin ja laitan vielä tähän postaukseen mukaan Nosteen pohjapiirroksen.

Arjen toimivuus kodin suunnittelussa

Käytännöllisyys sekä arkinen toimivuus korostuu kodin ratkaisuissa ja asumisessa on haettu etenkin helppoutta. Nosteesta löytyy tilava arkieteinen, joka todella näyttäytyi toimivalta – sille oli varattu kunnolla tilaa ja kurapiste suihkuineen oli laitettu omaan syvennykseen, joka estää veden roiskumisen koko arkieteiseen.

Hauskana sisustuksellisena yksityiskohtana arkieteiseen oli toteutettu asukkaiden toimesta hylly, joka roikkui katosta ketjujen avulla.

Arkieteisen lisäksi kodissa oli erillinen kodinhoitohuone ja pesutilat oli eroteltu omaan erilliseen siipeen. Luksusta arkeen tuo makuuhuoneen yhteydessä sijaitseva tilava vaatehuone ja sen vieressä oleva wc. Saunan yhteydessä olevasti siivestä löytyy myös viihdehuone, jonka läpi on myös kulku terassille. Saunasta on näppärä kipaista terassin porealtaalle kulkemalla viihdehuoneen läpi.

Vierashuone toimii arjessa tilana, jossa pystyy harjoittelemaan kodin asukkaiden toiveesta kehopainoharjoittelua. Vierashuone toimii myös työhuoneena.

Sisustus pohjaa vaaleaksi käsitellylle tammiparketille sekä vaaleille maanläheisille sävyille. Niiden kontrastina toimii lähes musta seinäpinta, jota on eri puolilla taloa. Persoonallisuutta sisustukseen on tuotu taiteella. Asukkaiden tuttava oli toteuttanut perheen nelijalkaisista jäsenistä olohuoneen seinälle näyttävät taulut, jotka tuovat persoonallisuuden lisäksi tilaan väriä. Lisäksi Nosteen olohuoneesta löytyy Seraxin viherhylly, jonka sisustustoimittaja Anna Aromaa oli nostanut yhdeksi messujen kiinnostavimmista huonekaluista.

 

Kuva: Designtalo

 

Harmillisesti portaan askelma oli murtunut rakennustöiden melskeessä juuri ennen kuvauksia. Terassi oli toteutettu kestävästä komposiitista ja terassin perällä sijaitsee nurmialue sekä poreallas.

 

Muuttovalmis koti ilman yllätyksiä

Unelmat kodista, jossa toteutuisi arkinen käytännöllisyys saatiin toteutettua yhdessä Designtalon kotiräätälin avulla. Kotiräätäli kuuntelee, keskustelee, ideoi ja suunnittelee kanssasi kodin, jossa unelmat ja odotukset toteutuvat täydellisesti. Tarkoittaen myös pitävää budjettia. Designtalo tarjoaa muuttovalmiita koteja, jonne voi vain kantaa tavaransa sisään. Prosessissa on mahdollista mm. pohjaratkaisun suunnittelu, jukisivun miettiminen ja tilatarpeisen miettiminen. Prosessin lopuksi asiakas saa hinnan, johon ei tule muutoksia, sekä muuttopäivän.

Uutuutena Designtalo tuo Suomeen maatyöt. Maatöiden palveluvalikoima sisältää muun muassa maaperätutkimuksen, perustussuunnitelman, tontin raivauksen rakennuksen ulkopuolisiin sähkötöihin ja aina viherrakennukseen asti. Maaperän tutkimus ja hyvä suunnittelu mahdollistavat kiinteän hinnan antamisen, jolloin yllätyksiä ei tule. Kätevää!

Tästä linkistä löydät vielä juontamani videon messutalo Nosteesta.

-Maru

Kommentit (2)
  1. Noste oli pohjaratkaisultaan toimiva, kahden aikuisen koti. Ja, sisustus oli persoonallinen, kuin siellä joku jo oikeasti asuisi. Viimeistelty piha kruunasi kokonaisuuden!

    1. Kyllä, veit sanat suustani! Koti on suunniteltu selkeästi juuri heille ja heidän tarpeisiin. Niin kuin pitää ollakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *