daybed parvekkeelle / DIY

 

Daybedit ovat olleet viimeaikoina suuressa suosiossa ja en yhtään ihmettele miksi – siroja oleskelutilojen katseenvangitsijoita, jotka erityisen hyviä vaihtoehtoja silloin, jos tilaan ei haluta jykevärkenteisempaa sohvaa.

Pohdin ensin, että laittaisin parvekkeelle rottinkisen sohvan, mutta ne olivat turhan tyyriitä, joten päätettiin tehdä oleskelupaikka itse. Lehtikuusilautaa jäi sopivasti yli, että parvekkeen päätyyn oli mahdollista toteuttaa 70cm syvä sänky, joka saatiin mitoitettua täydellisesti juuri meidän parvekkeen mittoihin. Kaiken lisäksi budjetti pysyi kurissa!

 

Tarvikkeet:

 • 5kpl 1900mm lehtikuusilankkua, 28x120mm / valmiiksi sahattu Stark
 • 3kpl 700mm pitkiä höylättyjä mänty ”runkolankkuja”. Lankun mitta 49x200mm / valmiiksi sahattu Stark
 • Pieni purkki mustaa Supi saunavahaa. Puun pintaa yksi krs. Jos haluat peittävän sävyn, laita useampi kerros.
 • Ruuveja.
 • Futon. Omani tilasin Ellokselta.
 • Sisustustyynyjä oman maun mukaan. Sängyllä olevat ovat Annon, Ikean ja H&M homen valikoimista.

Työohjeet:

Sahaa sänkyyn tulevat puut sopivaan mittaan. Oma sänky oli mitoiltaan 190x70cm. Korkeutta ilman patjaa sängylle tuli noin 23cm. Syvyyden määrittelin tilatun patjan mukaan, joka oli 70cm. Patjan molemmille reunoille jäi mukavasti tyhjää tasotilaa, johon voi asetella viherkasveja sekä kahvikupin.

Ennen asennusta käsittelin puut mustalla saunavahalla kertaalleen. Terassiöljykin olisi ollut varmasti ihan hyvä vaihtoehto. Lehtikuusi on tosi kaunis sellaisenaan, mutta halusin tilaan hieman kontrastia, joten sen vuoksi päädyin mustaan vahaan. Jätin kuitenkin puun kuullon näkyviin ja sen vuoksi käsittelin puut ainoastaan kertaalleen. Postaus jatkuu mainoksen jälkeen..

Tämän jälkeen laudat kiinnitetään runkopuihi, ja sänky on valmis!

 

Itse ollaan tosi tyytyväisiä parvekkeen diy -ratkaisuun ja muutama muukin tee-se-itse projekti on työn alla tämän tilan tiimoilta. Toivottavasti pääsen kertomaan niistä pian myös teille!

 

-Maru

Kommentit (9)
 1. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa
  12.4.2018, 12:29

  Tää on ihan tosi hieno! Melkein harmittaa että on tullut aikanaan hankittua rottinkisohva, kun toi näyttää niin paljon heikommalle, ja mukavammalle! Ehkä pitää harkita pientä terassipäivitystä nyt kun on tuo pikkuihminenkin kovasti touhuilemassa pihalla ensi kesänä 🤔😍

  1. Minusta tuo ei näytä yhtään heikolle?

  2. Moi! Heikko ei ole ollenkaan, mutta tarkoitit varmaan ehkä sitä, että rottinki näyttää heikommalle? 🙂 Tämä day bed toimii ehdottomasti hyvin etenkin näille pikkuihmisille. 🙂

 2. Juuri miehelle esittelin vastaavaa ”sohvaa” ja laitoin ”tilaukseen”. Nyt saan annettua oikein kuvalliset ohjeet, kiitos!

  1. No hei huippua! Askarteluun vaan – onnistuu taatusti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *