Bonusway – kuka maksaa ja kenelle?

Kaupallinen yhteistyö: Bonusway
Viimeaikoina olen törmännyt useaan otteeseen Bonuswayhin. Ostohyvityspalveluun, joka tarjoaa bonusta tehdyistä verkkokauppaostoksista. Nettihuijauksien maailmassa ensimmäinen ajatus on ollut se, että nyt taas kuluttajia höynäytetään ja maksumieheksi joutuu lopulta se, joka luulee palvelusta hyötyvänsä.
Minulle tarjottiin blogiyhteistyötä asian tiimoilta ja en uteliaana ihmisenä yksinkertaisesti malttanut olla ottamatta tilaisuutta vastaan. Halusin perehtyä asiaan paremmin ja selvittää, että mistä on oikein kyse.
Mutta mistä bonus koostuu ja kuka maksaa mitä ja kenelle? 
Bonusway on niin sanottu cashback -sivusto, joka yksinkertaisesti selitettynä tekee verkkokaupoille asiakashankintaa. Verkkokaupat maksavat bonuswaylle jokaisesta ostosta myyntipalkkiota, joka on verkkokaupoille osa markkinointirahaa. Myyntipalkkio jaetaan sitten bonusten muodossa kuluttajalle, josta bonusway saa oman osingon. 
Bonuswayn on start up -yritys, jonka perustajia yhdistää opiskelu nykyisessä Aalto -yliopistossa. Itsellekin tuli positiivisena yllätyksenä, että yritys on suomalainen. 
Bonusten lisäksi tarjouksia!
Koska Bonuswayn palvelu perustuu verkkokauppojen asiakashankintaa, niin bonusten lisäksi sieltä on mahdollista bongata hyviä tarjouksia. Kantsii kurkata tarjousosioon etenkin silloin, jos olet lähdössä matkalle. Erityisen hyviä näytti olevan tällä hetkellä etenkin hotels.com:in kamppikset. 

 Kuinka bonusostoksia tehdään?:

1. Kirjaudu sisään Bonuswayhin,
2. Klikkaa haluaamaasi verkkokauppaan Bonuswayn sivuilta (mukana mm. Finnish Design Shop, Scandinavian Design Center, Ellos, Zalando, Boozt, Nelly, bookings.com yms.)
3. Näät Bonuswayn sivuilta kuinka monta prosenttia saat bonusta kyseisestä verkkokaupasta.
4. Kertyneet bonukset voi siirtää tilille, kun olet ansainnut bonuksia minimissään 15€. Ne siirretään suoraan pankkitilillesi ja voit käyttää ne miten haluat.

 Esimerkkiosto:

1. Kirjaudu Bonuswayhin.
2. Mene Scandinavian Design Centerin verkkokauppaan Bonuswayn kautta (bonus 5%).
3. Osta esimerkiksi Muuton Around -sohvapöytä.
4. Saat ostosta Bonusta 27,45 ja se tilitetään sinulle heti, kun verkkokauppa on maksanut myyntipalkkion Bonuswaylle (Scandinavian Design Center maksaa myyntipalkkion noin 8-10 viikon kuluessa ostosta). 

Tähän seuraavaan kiteytyy yksi kaupan periaatteista. Tiesin mitä tuotetta etsin ja mitkä verkkokaupat kyseistä tuotetta tarjoaa. Finnish Design Shopissa bonuksen osuus oli 3,50% ja Scandinavian Design Centerissä 5%. Tietenkin valitsen sen kaupan, joka tarjoaa minulle parhaimman bonuksen.
Onko tuote kalliimpi, jos kirjaudun verkkokauppaan Bonuswayn kautta?

Testasin useampaa verkkokauppaa ja jokaisen kohdalla hinnat olivat Bonuswayn kautta samat, kuin jos olisin mennyt ostoksille suoraan kustakin kaupasta. 
Rehellisyyden nimissä kuitenkin kerrottakoon, että hintojen nostaminen on mahdollista, etenkin lentolippuja ja matkoja myyvissa verkkokaupoissa. Mikäli Bonusway tietää, että tälläistä tapahtuu, ilmoittavat he siitä kunkin verkkokaupan erityisehdoissa. Kannattaa tehdä niin, että etsii halvimman hinnan verkkokaupoista ja kirjautuu vasta tämän jälkeen Bonuswayn kautta kyseiseen verkkokauppaan. 
Yhteenveto:
Koska Bonusway on kolmannen tahon järjestämä bonusjärjestelmä, herättää se taatusti epäilyjä ja toki pieni kriittisyys on aina paikallaan. Olemme tottuneet myymälöiden omiin bonusjärjestelmiin ja niiden luotettavuuteen, vaikka valitettavasti bonuksesta maksamme me itse. Bonuksen osuus kun näkyy tuotteiden hinnoissa. 
Bonusway on yritys, joka hankkii oman osuutensa kauppojen myyntipalkkioista. Myyntipalkkiosta siivu tulee sinulle bonusten muodossa. Bonusway on saanut mukaan yli 800 verkkokauppaa ja joukossa ovat ne, joissa itse teen ostoksia kaikkein eniten. Kaupat, joiden palveluun luotan.

Jos teet paljon verkko-ostoksia, niin Bonuswayn hyöty on ilmeinen. Bonukset ovat Bonuswayssä keskimäärin suurempia, kuin isojen päivittäistavarakauppojen omat bonukset. Jos teet vuositasolla ostoksia verkkokaupoista 1000€, niin saat 5% bonusosuudella 50€ ylimääräistä rahaa.

Yhden kehitysedotuksen kuitenkin antaisin. Sisustusihmisenä jäin kaipaamaan selkästi jaoteltua sisustus/koti -kategoriaa, joka löytyisi heti etusivulta. Sisustusta tarjoavat kaupat kuitenkin löytyivät muutaman klikkauksen takaa arki ja lifestyle –osion alta. Katsii käydä kurkkaamassa!

Kyllä, aion ehdottomasti jatkossakin klikkailla itseni verkkokauppaan Bonuswayn kautta. Vanhana tarjous-/bonushaukkana ylimääräinen kassan kilinä kelpaa aina!

Onko Bonusway sinulle entuudestaan tuttu? Aiotko testata palvelua?
Kommentit (6)
  1. Kuullut olen tuosta, mutta kiva kun selvensit asiaa.

    1. Tosi hyvä, että tästä oli sinulle hyötyä! 🙂

  2. paulasmarias
    16.11.2016, 23:30

    Hyvä tietää!! 🙂

    1. Hieno homma! Ilo oli täysin minun puolella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *