Asuntomessut 2017 // Viihtyisät oleskelutilat

Eilen kirjoitin asuntomessusarjan ensimmäisen postauksen, jossa käsittelin asuntomessualuetta yleisesti sekä väläyttelin alueen hurmaavia makuuhuoneita. Postauksen pääset lukemaan täältä. Lyhyesti vielä kerrottakoon, että asuntomessut olivat tänä vuonna erityisen onnistuneet! Alue oli kaavoitettu ihanan väljäksi ja vesistön läheisyydessä on vain sitä jotain. Kaikkiin kohteisiin emme vielä päässeet kurkistamaan, sillä osa kodeista oli vielä keskeneräisiä. Tänään ilmestyy myös messujen virallinen kohdeluettelo Deko lehdessä, joten itse ajattelin ainakin kipaista pikapuolin lehtihyllylle ja tsekata, että mitkä kaikki kohteet jäivät vielä näkemättä. 
Oleskelutilat olivat Mikkelin asuntomessuilla sisustettu viihtyisiksi ja kodikkaiksi. Pehmeitä ja runsaita tekstiilejä oli esillä paljon ja trendivärit olivat tietenkin hyvin edustettuna – hempeää vaaleanpunaista, beigeä, tummaa harmaata, mustaa ja murrettuja sävyjä.  
Ehkäpä erikoisin ratkaisu löytyi MuurameTalosta, jossa sinkkunaisen kodin olohuoneeseen oli sijoitettu keinu. Mitäköhän varten keinu oli laitettu sinkkunaisen kotiin – no mahtavien maisemien katseluun tietty! Piti käydä testaamassa ja hyvin viihdyin. Ehkä ei kuitenkaan omaan kotiin. 
Kuva: Kerttu P. / Modernisti Kodikas

Mikko Toppalan suunnittelemassa DesignTalossa oli tumma ja hienostunut tunnelma. Ihmettelin siellä vain tv -huoneseen sijoitettua huoneen kokoista sohvaa, joka näytti kokonsa puolesta eksyneen väärään tilaan. 

Kauden trendiväriä hempeää vaaleanpunaista oli esillä useammassa olohuoneessa.

Kannustalon Harmajan olohuoneen ikkunoista oli henkeä salpaavat näkymät Saimaalle. Susanna Venton suunnittelemassa kohteessa oli lempeä tunnelma.

MinunVALO oli upea loft, jonka tilat olivat toinen toistaan upeampia. Yläkerran valtava olohuone avautui niin ikään Saimaalle ja tykkäsin siitä kuinka kattovalaisimet oli ripustettu olohuoneen korkeaan kattoon. Loftien tunnelma iskee minuun vuosi vuodelta. 
Mammuttikodin Kotikontti oli yksi messujen hurmaavimmista kohteista. Vaikka päärakennuksen sisätilat olivat omaan makuun turhan tummat, oli siellä tarkoin mietittyjä yksityiskohtia ja upeita ratkaisuja. Ulkotilat oliva ihan omaa luokkaansa ja etenkin saunarakennus hurmasi. 

Millaisessa oleskelutilassa sinä viihdyt parhaiten?

Kommentit (2)
  1. Hauska tuo keinu! Vaikka, en kyllä ehkä itsekään ottaisi kotiini. Eilen ihastelin tuota makuuhuonetta ja kyllä saman kodin olohuone vie jälleen "voiton"! Kannustaloissa vaan on jotain. 🙂

    1. Kannustalo kyllä onnistuu joka vuosi! Taitavat suunnittelijat kun on asialla, niin eihän siitä voi tulla mitään muuta kuin priimaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *