Asuntomessut 2017 // Hurmaavat makuuhuoneet

Habitaren ohella yksi vuoden odotetuimmista sisustustapahtumista on ehdottomasti asuntomessut. Tänä vuonna asuntomessut järjestetään Saimaan rannalla, kauniissa Mikkelissä. Pääsin tutustumaan messualueeseen etujoukoissa parinkymmenen muun bloggaajan tavoin ja kurkistamaan valmistuneisiin messukohteisiin Mikkelin kaupungin sekä Asuntomessut Oy:n kutsumana. Kaikkiin kohteisiin emme vielä valitettavasti päässeet, sillä osa vielä hieman vaiheessa ja työmailla kova kuhina. Saattaa siis olla, että täytyy tehdä myöhemmin kesällä vielä pikainen visiitti Mikkeliin.
Yleisölle Asuntomessut avaavat porttinsa 14.7. ja huomenna ilmestyy asuntomessujen Deko -lehti, jossa on muun muassa messujen kohdeluettelo. Oli ihana päästä paikalle ennen kuvatulvaa ja tutustua kohteisiin raikkain silmin! 
Teen messuista ja kuluneesta vuorokaudesta muutaman erillisen postauksen, mutta tänä vuonna yksi inspiraation lähde oli hurmaavat makuuhuoneet, jotka halusin koota omaksi postauksen ja esitellä teille ensimmäisenä. Tunnelmallista värien käyttöa ja rennon kepeitä petauksia oli nähtävissä useissa kohteissa. Sammuneet sekä utuiset sävyt ja tummat pinnat olivat tämän kesän ehdoton hitti ja vaaleat kohteet olivat yllättävänkin raikas poikkeus. 

Kannustalo Harmaja oli taattua Susanna Venton käsialaa. Susannan pettämätön värisilmä ja kuvankauniit asetelmat hurmasivat täysin!

Mikko Toppalan suunnittelemassa DesignTalon kohteessa tummat sävyt ja harkittu runsaus oli hyvin tyylitelty kokonaisuus.

Hotellimaista makuuhuonetunnelmaa oli nähtävillä vähenevissä määrin. Tässä hotellimaisessa makuuhuonessa ihana piristysruiske oli kanervan ja sinisen väricombo.

MuurameTalon sinkkunaiselle rakennettu kohde oli yksi messujen yllättäjistä. Ihanan raikas sisustus ja kauniita yksityiskohtia. Omaan kotiin aion ehdottomasti ottaa vaikutteita sängynpäätyyn toteutetusta taululkollaasista. 

Sammuneita sävyjä oli nähtävissä useammassa messutalossa.

Kohde 24, MinunLOFT oli huikea kokonaisuus! Makuuhuoneen vaatehuone oli todella luksus ja kohde oli kokonaisuudessaan erittäin hyvällä maulla toteutettu. Kohteen tyylitellyt kalusteet ja rautaportaat oli rakennuttajan toimesta valmistettu. 

Tässä makuuhuoneessa silmään pisti silmään Jukola Industriesin toteuttama puuhun jyrsitty potretti asukkaista.

Asuntomessut kokonaisuudessaan hurmasi aikaisempia vuosia enemmän. Alue oli hyvin suunniteltu ja väljä. Veden läheisyys tekee messujen ilmeelle paljon, vaikka rantasaunoja ei kaupungin vuokrataloa lukuun ottamatta ole voinut rannalle rakentaa. Rantaa asuttaa näet uusien asukkaiden lisäksi viitasammakot sekä liito-oravat. Kohteet olivat kauniita ja huolellisesti viimeistelty – yllättävän vähän näkyi repsottavia listoja tai suunnitteluvirheitä. Oli upeaa päästä tapaamaan myös talon asukkaita ja se antoi oman lisämausteensa messuvierailulle.

Kiitos vielä Mikkelin kaupungille ja Asuntomessu Oy:lle hyvin järjestetystä tapahtumasta. Kirjoittelen lähipäivinä lisää messuista ja Mikkeli vinkeistä, mutta niitä odotellessa kannattaa piipahtaa kurkkaamaan Essin (Esmeralda´s) sekä Kertun (Modernisti Kodikas) blogeihin, jotka ovat jo ehtineet julkaisemaan omat ensimmäiset messupostaukset.

Kuuluuko sinun kesäperinteisiin piipahtaa Asuntomessuilla?

Kommentit (8)
  1. Inspiroivia. Ykkönen oli ehkä eniten omaan makuun. Jotenkin nuo yksiväriset maalatut seinät noine väreineen alkaa tulla yli. Että niissä ei ole enää mitään uniikkia, mitään persoonallista. Vaikka niistä olenkin pitänyt. Ehkä kaipaisin jotain rohkeampaa, mutta silti valoisaa. Tänä kesänä ei ole mahdollisuutta piipahtaa, mutta ensi vuonna on kyllä pakko päästä kurkkimaan. ?

    1. Ykkönen oli kyllä ehdottomasti omiakin suosikkeja. Itsekään en innostu tehosteseinistä, vaan olisin kyllä suoraan kannattanut jokaisen seinän maalaamista. Onneksi näihin messukohteisiin pääsee piipahtamaan myös näin virtuaalisesti. 🙂

  2. Oi miten ihania makuuhuoneita. Itse pidin tuosta ensimmäisestä, onko siinä vaneriseinä taustana? Ja, tuolla utuisessa makkarissa olisi varmasti hyvä nukkua.
    Aurinkoista heinäkuuta!

    1. Nämä olivat kyllä tosi kauniita! Taustalla on siparilan vire -paneeli. Ihanaa heinäkuuta myös sinne – aurinkoa toivomme! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *