Aika paljon kotitöitä

Laskin viime viikolla, että kuinka paljon päivästä aikaa kuluu kotitöihin: siivoamiseen, ruoanlaittoon, pyykkihuoltoon yms. Tulos yllätti minut itsenikin. 7,5 tuntia. Siis lähes kokonaisen työpäivän verran melkolailla pelkää siivousta! Toisaalta, itsepä olen tieni valinnut.
Viime viikolla mies oli pois töistä sairastelun vuoksi ja ihmetteli, kun kuljin lasten perässä keräilemässä tavaroita. Minä, siivousnatsi kuljen pienten pipanoiden perässä ja kerään muka vaivihkaa leluja takaisin laatikkoon. Selitin miehelle, että lapset muuttuu levottomaksi, jos lattiat ovat täynnä legoja ja muovieläimiä. Siivouksen lomassa olen osallistuvani leikkiin. Just joo, ei mene läpi edes kaksivuotiaalle. Minä se taidan levottomaksi mennä eikä lapset. 
Ensi kuussa mies jää kotiin isävapaalle ja minä menen töihin. Töihin, päivätöihin! Tuntuu uskomattomalta, että kohta minulla on aikaa keskittyä ihan oikeasti johonkin. Uppoutua omaan tekemiseen. Juoda samalla vähän kahvia ja vaikka jutella jonkun toisen aikuisen kanssa. Ja kyllä, jatkan edelleen yrittäjänä, mutta voin hoitaa viimeisen puolenvuoden iltatyöt tulevaisuudessa normaaliin työaikaan. Se jos jokin on luksusta!
Täytyy myöntää, että vuoronvaihto vähän hirvittää. Lapset mies hoitaa varmasti paremmin kuin hyvin, mutta tämä kodinhoidollinen osuus onkin sitten asia erikseen. Yllättääkö seitsemän vuoden parisuhdekriisit meidät jo kuudentena? 
Ei pidä maalata piruja seinälle, vaan keskittyä ennemmin ihan oikeaan maalaamiseen. Työhuoneen remontti on meinaa vielä pientä seinänmaaluta vailla, joten taidanpan hoitaa sen nyt ensin..
Kommentit (18)
 1. Ilona / Keskeneräinen
  15.2.2016, 11:15

  Täällä ilmoittautuu yks Ei-leikkijä-äiti, mutta siivousihminen-kyllä.

  Eilen mies ehdotti, josko hän jäisi pois töistään kotiin hoitamaan lainalapsia ja mä etsisin kodin ulkopuolelta vuorostani töitä. Mun päässä huusi sisäinen iiiiik ja just sillä hetkellä hetkeä ennen purnaamani kotitöiden määrä ja laatu muuttuivat sopiviksi ja miellyttäviksi. Tänään laitoin miehelle viestiä, kuinka etuoikeutettu tunnen olevani kun saan olla kotona ja että mä voin tästä lähin tehdä vaikka kodin jokaikisen kotityön 😀 😀 😀 (ai miten niin en halua kodin ulkopuolelle töihin ja oon valmis tekemään mitä vaan,että saan jatkaa kotona olemista?)

  Kuulostaa kyllä aika määrältä tuo 7,5h. Pitäs varmaan itsekin kellottaa kotityöt.

  Miehillä on kyllä yleensä erilainen ote hommaan.. erilainen tapa katsoa asioita ja kokonaisuuksia. Meillä mies ei edes huomaa kodissa niitä asioita ja tekemättömiä töitä tai lojuvia tavaroita, jotka mua saattaa ärsyttää ihan kympillä. Mä taas en ymmärrä kuin joku jaksaa istua alle 1-vuotiaan kanssa tunnin verran Dublo-kasassa ja rakennella vauvan kanssa, joka ei edes osaa rakentaa 😀

  1. 😀 Joo ei minustakaan ole leikkijäksi. Kymmenen minuuttia onnistuu, mutta sen jälkeen alan vilkuilla kelloa. Mielummin kannan kitisevaa vauvaa toisessa kädessä ja siivousrättiä toisessa, kuin leikkisin. 😀 Isommat viihdyttävätkin sitten päivisin itse itseään.

   Onneksi tykkään siivota, muuten tuskin sitä tekisin. Mies ei niinkään ja siinä se meidän ero sitten onkin. Plus että olen aika tarkka. Tietyissä määrin. Kunhan näkyvät paikat on kuosissa, niin kaapeissa saa olla tavarat kuin ellun kanat konsanaan. 😀

 2. Tää on tuttu aihe. Koska omat kotivuoteni alkavat olla täynnä, niin aihe on ollut ehkä vielä enemmän tapetilla kuin aiempina vuosina. Kun on vaan tullut mitta täyteen, niin sanotusti 😀 En voi käsittää, että minusta, nuorena erittäinkin boheemista ja huolettomasta tyypistä on tullut täysipäiväinen siivoaja ilman lomia tai muita etuja. Kotona olemista voisi ehkä nippanappa jaksaa vielä vähän, jos täällä olisi siistiä ja viihtyisää. Se tarkoittaa valitettavasti sitä, että mulla pitäisi olla erillinen asunto, koska tämä muu jengi sotkee vaan niin paljon nopeammin mitä minä ehdin siivota. Vaikka siis teen sitä ihan koko ajan! Mun ratkaisu olis paeta sinne töihin päiviksi, mutta kun en vaan saa niitä töitä. Pää levii.

  1. Uskon, todella. Mietinkin sinua, kun kirjoitin tätä. Olen täällä kolmen kanssa jo ihan hepakassa, niin saatika sitten, että muksuja on tuplasti enemmän! Oot sinä sissi! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *