Blogit
Marulla

Aika paljon kotitöitä

Laskin viime viikolla, että kuinka paljon päivästä aikaa kuluu kotitöihin: siivoamiseen, ruoanlaittoon, pyykkihuoltoon yms. Tulos yllätti minut itsenikin. 7,5 tuntia. Siis lähes kokonaisen työpäivän verran melkolailla pelkää siivousta! Toisaalta, itsepä olen tieni valinnut.
Viime viikolla mies oli pois töistä sairastelun vuoksi ja ihmetteli, kun kuljin lasten perässä keräilemässä tavaroita. Minä, siivousnatsi kuljen pienten pipanoiden perässä ja kerään muka vaivihkaa leluja takaisin laatikkoon. Selitin miehelle, että lapset muuttuu levottomaksi, jos lattiat ovat täynnä legoja ja muovieläimiä. Siivouksen lomassa olen osallistuvani leikkiin. Just joo, ei mene läpi edes kaksivuotiaalle. Minä se taidan levottomaksi mennä eikä lapset. 
Ensi kuussa mies jää kotiin isävapaalle ja minä menen töihin. Töihin, päivätöihin! Tuntuu uskomattomalta, että kohta minulla on aikaa keskittyä ihan oikeasti johonkin. Uppoutua omaan tekemiseen. Juoda samalla vähän kahvia ja vaikka jutella jonkun toisen aikuisen kanssa. Ja kyllä, jatkan edelleen yrittäjänä, mutta voin hoitaa viimeisen puolenvuoden iltatyöt tulevaisuudessa normaaliin työaikaan. Se jos jokin on luksusta!
Täytyy myöntää, että vuoronvaihto vähän hirvittää. Lapset mies hoitaa varmasti paremmin kuin hyvin, mutta tämä kodinhoidollinen osuus onkin sitten asia erikseen. Yllättääkö seitsemän vuoden parisuhdekriisit meidät jo kuudentena? 
Ei pidä maalata piruja seinälle, vaan keskittyä ennemmin ihan oikeaan maalaamiseen. Työhuoneen remontti on meinaa vielä pientä seinänmaaluta vailla, joten taidanpan hoitaa sen nyt ensin..

Kommentit (18)

 1. Anonyymi

  Minä olen kellottanut omani ja pelkän siivoukseen ja järjestelyyn menee 11 tuntia viikossa, jos haluan kodin olevan kokoajan tip top. Usein en halua, vaan madallan rimaa n 7 tuntiin viikossa ja uskottelen itselleni, että ystäväni tulevat kotiini nauttimaan seurastani, eivät siivotusta talosta.

  • maru

   Aika hyvä riman madallus! Meillä vaan jos tekee yhtään vähemmän, niin mielenterveys kärsii.. Kaikkien! Ahdistun, jos tiskikone on tyhjentämättä. 😀

 2. Jutta / oblik.

  Feel you! Vaikka nappula onkin jo isompi, niin yhtä lailla jää kaikki tavarat minne sattuu ja jälkien korjaaminen perässä on aina yhtä ärsyttävää. Jotenkin hermostun aina siitä sekasorrosta, joka taas ei tunnu juuri miesväkeä haittaavan. Ihanaa on kuitenkin se, että roolit välillä vaihtuvat ja isälle se on tosi tärkeää aikaa kotona. Muistan, että meillä ainakin aikanaan arvostus kotitöitä ja lapsenhoitoa kohtaan nousi huimasti kun toinen viettikin siellä päivisin aikaa. Tsemppiä 🙂 <3

  • maru

   Miehet. ;D
   Joo, olen tosi innoissani siitä, että J jää kotiin. Tekee hyvää kaikille. Luulen, että sitä on itsekin parempi ihminen ja äiti, kun käy välillä vähän jossain muualla.

 3. S – Beauty of Life

  Hih! Siivousnatsi 🙂 Mun äiti oli just sellainen ja se ei ollut kivaa! Valitettavasti huomaan itsessäni hieman samoja piirteitä, vaikkakin hieman lievemmässä muodossa, Viuh!

  Ihanaa, että sinä pääset töihin! Tekee varmasti todella hyvää<3

  • maru

   En minäkään ole pahimmasta päästä. 😀 Kaapit on meinaa aivan kaaoksessa ja toisinaan omat tavarat saattaa lojuta pitkäänkin nurkissa. Mut kun ne on omilta jäljiltä, niin se ei niin ärsytä. 😀

 4. Lemmi

  Haluan aina siivota itse, suutun jos joku muu siivoaa meillä. Jos mies alkaa siivoamaan alan itse raivoamaan ja häädän tietokoneelle tai ulos, en siedä sitä kun toinen pyörii jaloissa. Tiedän että olen hirveä ihminen, mutta jotenkin siivoaminen ja miten se tehdään on todella tärkeää minulle. Kauhulla odottaen tulevaa muuttoa loppusiivouksen ja muuttosiivouksen kanssa. Toivottavasti ei tule liian suuri kriisi! (tai sitten vain siivoan yksin kummankin kuten olen uhannut!)

  • maru

   😀 Minä myös rakastan siivoamista ja tuskin sitä tekisin, jos sitä inhoaisin. Täydellinen siivoushetki on sellainen, kun saa tehdä sen rauhassa. Ilman lapsia tai miestä. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *