Blogit
Lunni leipoo

Vohvelisunnuntai

Tänä sunnuntaina heräsin pimeään, ankeaan ja sateiseen päivään, eikä edes kunnon kupillinen tummapaahtoista kahvia saanut mielialaa kohoamaan. Ajattelin, että nyt tarvitaan jotakin järeämpää piristystä: vohveleita. Katselin tyhjähkön jääkaapin sisältöä ja huomasin onnekseni kirkkaankeltaisen sitruunan kaapin perukoilla. Raastoin vohvelitaikinan sekaan reilusti sitruunankuorta, paistoin yhden hengen annoksen rapeita vohveleita ja viimeistelin vohvelipinon vielä sitruunankuoriraasteella sekä Moninin vaniljasiirapilla.

Minulla on ollut belgialainen vohvelirauta jo tosi kauan, mutta sitä tulee käytettyä harmittavan vähän. Muitakin keittiövempeleitä on niin paljon, että välillä jotkut vain unohtuvat kaappiin vähän pidemmäksi aikaa. Tästä lähtien aion kuitenkin muistaa vohvelirautani varsinkin tällaisina aamuina, jotka vaativat hieman piristystä. Vohvelit sitä paitsi valmistuvat todella helposti – vielä helpommin kuin lätyt tai pannarit, jotka tarvitsee kääntää ja jotka paljon helpommin unohtaa liian pitkäksi aikaa pannulle. 

Sitruunavohvelit

Ainekset

1 kpl
munaa
2 dl
maitoa
1 rkl
sokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta
30 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata voi mikrossa ja anna hieman jäähtyä.

Pese sitruuna huolella ja raasta 2 tl kuorta. Riko muna kulhoon, lisää maito, sokeri ja sitruunan raastettu kuori.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi ja lopuksi jauho-leivinjauheseos, älä vatkaa enempää kuin tarvitsee.

Lämmitä vohvelirauta ja paista vohvelit kullanrapeiksi. 

Viimeistele vohvelit sitruunankuorella ja esimerkiksi vaniljasiirapilla, lemon curdilla tai vaahterasiirapilla.

Kommentit (16)

  1. annamaria

    Pipsa: Samastun täysin sanomaasi! : ))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *