Blogit
Lunni leipoo

Vappubrunssi ja itse tehty perunasalaatti

Olen aina halunnut järkätä kavereille vappubrunssin, kun aikaisempina vuosina olen joutunut tyytymään vain selailemaan kateellisena muiden vappubrunssikuvia Instagramissa. Tänä vuonna pyysin muutamia kavereita meille vappupäivänä keräilemään voimia edellisillan juhlintojen jälkeen herkkujen ja rupattelun merkeissä. Ja kylläpä lähti kivasti käyntiin vappupäivä näissä tunnelmissa!

Tarjolla minulla oli:

  • Sitruunaista avokado-perunasalaattia
  • Gluteenittomia sämpylöitä ja leivänpäällisiä
  • Hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä
  • Marjasmoothieta
  • Suklaadonitseja ja valkosuklaa-limeblondieita
  • Kotitekoista simaa
  • Kahvia (tietty!)

Brunssin järkkääminen näin pienelle porukalle on varsin vaivatonta, ja sain kaikki tarjottavat kasaan pienestä väsymyksestä huolimatta pienellä vaivalla. Perunasalaatti oli tehty jo edellisenä päivänä, koska sen kaltaiset herkut vain paranevat kun maut saavat hieman tekeytyä. Suklaadonitsienkin reseptiä on tulossa piakkoin!

Sitruunainen avokado-perunasalaatti

Ainekset

1 kg
kiinteitä perunoita
1 kpl
avokadoa
1 dl
majoneesia
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
0
tuoretta tilliä (ruukku)
2 rkl
kapriksia
0
varrellisia kapriksia
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä perunat ja anna jäähtyä.

Leikkaa perunat ja avokado sopivan kokoisiksi kuutioiksi. 

Sekoita kulhossa keskenään majoneesi, sitruunan raastettu kuori, puolikkaan sitruunan mehu, suola ja pippuri. 

Yhdistä perunat, avokado ja kastike, sekoittele kastike tasaisesti perunoiden ja avokadon joukkoon. Lisää joukkoon kaprikset ja tilli.

Viimeistele perunasalaatti vielä tilillä ja isoilla kapriksilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *