Blogit
Lunni leipoo

Vahingon kautta: Sokerihuurteiset karpalocookiet

Harvemmin näin käy leivonnassa, mutta tulin luoneeksi vahingossa toimivan reseptin! Olin tekemässä jotakin aivan muuta kuin mitä lopputulos loppujen lopuksi oli, mutta tykkäsin näistä kekseistä tai cookieista niin paljon, että ohje lähtee jakoon.

Tarkoituksenani oli tehdä sellaisia korkeita, valkoisia ja kunnolla halkeilleita kakkusia. Halusin käyttää kekseissä kuivattuja karpaloita, joita saa ainakin nyt joulun aikaan jokaisesta kaupasta rusinoiden vierestä kuivahedelmähyllyltä. Kekseistä tulikin jenkkityylisiä levinneitä cookieita, joissa on hauskan rapsakka sokerihuurteinen pinta. 

Cookieiden salaisuus on sopivassa paistoajassa ja näiden cookieiden kohdalla sitkoisa rakenne ja sokerista napakka kuori. Keksit pyöräytetään ennen paistamista kidesokerissa ja sen jälkeen vielä tomusokerissa. Kuulostaa hullulta, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Sokerihuurteiset karpalokeksit

Ainekset

100 g
voita
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
maitoa
1 1/2 dl
kuivattuja karpaloita
Lisäksi
0
sokeria
0
tomusokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi huoneenlämpöön ajoissa.

Vatkaa pehmeä voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Kaada maito sokeri-munaseokseen ja siivilöi joukkoon jauhoseos, kääntele tiiviiksi taikinaksi. Ota taikina kulhosta, painele se jauhojen avulla noin kolmen sentin paksuiseksi pötköksi ja laita kylmään jäähtymään.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina n. tunnin kuluttua kylmästä ja leikkaa se kahteenkymmeneen samankokoiseen palaan. Pyörittele palat kämmenten välissä palloiksi, litistä hieman.

Kaada yhteen astiaan sokeria, toiseen tomusokeria, ja pyörittele pallot ensin tavallisessa sokerissa, sitten tomusokerissa. Jätä leivinpaperille kunnolla leviämisvaraa. Paista uunissa noin 14 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat levinneet ja saaneet hieman väriä.

Kommentit (3)

  1. Sini Saarelainen

    Onpa somia lumiukkoja! 🙂 <3

  2. riika

    Moi, mistä noi ihanat kahvikupit? Pitääpä kokeilla näitä keksejä!

  3. mari s

    Nämä olivat todella hyviä, tein vielä toisen satsinkin lahjaksi ja pakkasin lasipurkkiin :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *