Blogit
Lunni leipoo

Vadelmamoussekakku kevään juhliin

Kaupallinen yhteistyö / Dr. Oetker

Kevät on monesti varsinaista juhlan aikaa. On pääsiäistä, vappua, äitenpäivää ja valmistujaisia, ja meidän kaveriporukassa on ollut monet synttärit. Keväisin tulee leivottua kakkuja enemmän kuin minään muuna vuodenaikana! Lisäksi kakkujen makumaailma alkaa jo raikastua ja muuttua hempeämmäksi kesää kohden – marjakautta jo kovasti odotellen. Kevään juhlien kakku on mielestäni myös oltava näyttävä mutta silti helppo valmistaa, jotta kakusta stressaamisen sijaan voi keskittyä itse juhlaan.

Dr. Oetker on lanseerannut tänä keväänä paljon uusia leivontatuotteita, joista minua erityisesti innostavat uudet luonnonmukaiset tuotteet.Kehittelin valmistujaisia tai äitienpäivää silmällä pitäen tämän juhlavan ja näyttävän vadelmamoussekakun, jossa käytin Dr. Oetkerin Luomu Liivatelehteä ja pakkaskuivattua vadelmaa. Liivatelehtiä ei ole aikaisemmin saanut luomuna, joten tämä luomusertifioitu tuote on todella odotettu lisä leivontahyllyihin. Täysin luonnonmukaista ja lisäaineetonta pakkaskuivattua vadelmaa on helppo käyttää koristeluissa tai lisätä taikinaan, kuten minäkin tein tämän näyttävän vadelmamoussekakun kanssa. Lisäsin pakkaskuivattua vadelmaa vaaleampaan täytteeseen ja koristeluihin, ja kakku sai kauniin pilkkuisen ulkomuodon. Dr. Oetkerilta löytyy muuten myös pakkaskuivattua mansikkaa, jota voi käyttää samalla tavalla.

Valkosuklaamoussepohjainen kakku on pitkästä ainesosalistastaan ja teko-ohjeistaan huolimatta hyvin simppeli valmistaa, sillä suurimmaksi osaksi kakku pitää sisällään vain kuohukermaa, valkosuklaata ja vadelmaa – ja kakku valmistuu kermaa vaahdottamalla ja valkosuklaata sulattamalla. Liivatelehdillä onnistut aina, kunhan muistat kaksi tärkeää seikkaa: 1) liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia ennen käyttöä, ja 2) kuumenna neste tarpeeksi kuumaksi, jotta liivatelehdet sulavat joukkoon ilman klimppejä. Tämän kakun voi tehdä mielellään jo juhlia edeltävänä päivänä, koristukset mukaanlukien.

Vadelmamoussekakku valkosuklaakuorrutuksella

Ainekset

Pohja
175 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte 1
3 dl
pakastevadelmia
200 g
valkosuklaata
3 dl
kuohukermaa
4 kpl
Dr. Oetker Luomu Liivatelehtiä
2 rkl
vettä
Täyte 2
200 g
valkosuklaata
4 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai 1 vaniljatangon siemenet)
4 kpl
Dr. Oetker Luomu Liivatelehtiä
2 rkl
vettä
2 rkl
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Koristeluun
80 g
valkosuklaata
2 rkl
kuohukermaa
0
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20 – 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille reunakalvo tai foliota. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Valmista ensin täyte 1. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Kuumenna vadelmat kattilassa, soseuta ja painele seos siivilän läpi.

Yhdistä vadelmasose pilkottuun valkosuklaaseen ja 1 desiin kuohukermaa. Kuumenna varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen.

Vaahdota loput 2 desiä täytteen 1 kuohukermasta kuohkeaksi.

Kuumenna täytteen vesi, sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada liivateseos vadelma- valkosuklaaseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma varovaisesti. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä n. 30 min.

Valmista täyte 2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mikrossa pilkottu valkosuklaa ja 1 dl kuohukermasta välillä sekoitellen.

Vaahdota loput 3 dl kuohukermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulaan valkosuklaaseen vaniljatahna.

Kuumenna vesi ja sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan, kaada liivateseos suklaan sekaan. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma sekä pakastekuivattu vadelma. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

Ennen tarjoilua valmista koristelua varten valkosuklaaganache.

Pilko valkosuklaa kulhoon. Lämmitä kuohukerma melkein kiehuvaksi, kaada valkosuklaan päälle ja anna seistä n. 2 minuuttia. Sekoita sitten tasaiseksi.

Irrota vuoan reunat ja reunakalvot varovaisesti. Valuta valkosuklaata kakun päälle ja reunoille. Viimeistele pakastekuivatulla vadelmalla ja halutessasi valkosuklaalla.

Kommentit (7)

  1. LG

    Eli miten liivatteen kanssa? Ja toimiiko luomu- kun tavallinen, vahvuus sama?

  2. Eija Haikonen

    Hei! Voikohan kakkua pakastaa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *