Blogit
Lunni leipoo

Vadelmaa ja nektariinia

Olen kerännyt vadelmia vanhempieni puskasta minkä olen kerinnyt – isot vadelmat kypsyvät kauheaa vauhtia ja meinaavat pudota puskista jos kerääjät eivät ehdi ensiksi. Helteiden takia (ihanaa!) uuni ei ole lämmennyt montaakaan kertaa, joten suurin osa vadelmista on pistetty pakkaseen tai upotettu aamupuuron sekaan.

Halusin kuitenkin ehdottomasti tehdä cobbler-tyylistä paistosta vadelmista, ja sekaan laitoin lempparihedelmääni nektariinia. Minulla on aina nektariineja kypsymässä keittiön pöydällä, ja vähän liian nopeasti kypsyneet yksilöt pääsivät vadelmien sekaan. Nektariini ja vadelma sopivat mystisen hyvin yhteen!

Tämä on taas sellainen kesäjälkkäri, jota voi tehdä helposti mökillä mistä marjoista tai hedelmistä vaan. Suoraan puskasta paistokseen, onpa kiva ajatus!

Sieltä se herkkutäyte poreilee murukannen alta!

Vadelma-nektariinipaistos

Ainekset

Murupäällinen
2 dl
vehnäjauhoja
1 3/4 dl
kaurahiutaleita
2 dl
sokeria
175 g
voita
1/2 tl
kanelia
Lisäksi
7 dl
vadelmia
3 kpl
nektariinia
2 dl
vaniljakastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Yhdistä monitoimikoneessa tai käsin jauhot, kaurahiutaleet, kylmä voi, sokeri ja kaneli. Sekoita kunnes taikinasta muuttuu murumainen seos.

Yhdistä toisessa kulhossa sokeri, maissitärkkelys ja kaneli. Sekoita vadelmien ja kuutioitujen nektariinien joukkoon.

Kaada marja-hedelmäseos on 22-senttisen syväreunaisen vuoan pohjalle, ripottele pinnalle muruseos tasaisesti.

Paista uunissa n. 35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kullanruskean värin ja täyte poreilee kannen alta.

Anna hieman vetäytyä ennen tarjoilua, tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

  1. Fiilistelijä

    Vadelma ja nektariini ihana makupari. Superhyvää!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *