Blogit
Lunni leipoo

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Sain rasiallisen vadelmia, joita en edes joutunut itse keräämään, ja mieleni alkoi heti tehdä juustokakkua. Olen aiemmin tehnyt vadelmajuustokakkua, joka on uunissa valmistettava versio (oma suosikkivalmistustapani), mutta nyt kehittelin hyydytetyn juustokakun ohjeen. Yleensäkin liivatetta sisältävissä juustokakuissa yritän käyttää liivatetta niin vähän kuin mahdollista, jottei lopputuloksesta tulisi liian kuminen ja hyllyvä. Lisään täytteeseen monesti valkosuklaata, joka jämäköittää massaa, ja siksi myös liivatteen määrää pystyy vähentämään. Tämä valkosuklainen vadelmajuustokakku oli niin mainiota, että saatanpa jatkossakin tehdä enemmän hyydytettyjä kakkuja.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
10 kpl
digestivekeksejä
50 g
voita
Täyte
130 g
valkosuklaata
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuorejuustoa
1 1/2 dl
vadelmia
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 kpl
liivatelehteä
1 dl
vettä
Päälle
1 dl
vadelmia
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa Digestivet ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija n. 24 cm), laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota Flora Vispi. Notkista tuorejuusto eri astiassa lisäämällä sinne sokeri. Murskaa vadelmia haarukalla ja sekoita tuorejuustoon.

Sulata suklaa vesihauteessa. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sekoita kiehuvaan veteen yksi kerrallaan. 

Yhdistä keskenään sulatettu valkosuklaa, tuorejuusto-vadelmaseos, Flora Vispi ja liivatevesi. 

Kaada täyte vuokaan ja anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jos et millään malta odottaa, hyytymisessä menee muutama tunti.

Kommentit (4)

  1. Antti Lumiainen

    Vadelmat ja valkosuklaa on kyllä match made in heaven. Ja sit ne juustokakun muodossa. Huh huh. Nyt alko tekeen mieli tuota valkosuklaa-vadelmakomboa, joten ehkä pitää hakea tähän hätään vaikka sitä kolmen kaveruksen jäätelöä, josta nuo löytyy. 🙂

  2. Suski

    Millä ohjeella teit tämän hyydytetyn valkosuklaakakun? Ja millä ohjeella olet tehnyt sen paistetun version?

  3. Suski

    No nyt vasta huomasin tuon ohjeen 🙂 jotenkin se oli jäänyt piilon. Mutta se paistettu versio kiinnostaisi vielä!

  4. annamaria

    Suski: Hyvä että ohje löytyi. : ) Paistetun version ohje löytyy vanhasta blogista, täältä: http://lunnileipoo.blogspot.fi/2008/09/vadelmajuustokakku-raspberry-swirl.html

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *