Blogit
Lunni leipoo

Uusi vuosi – uusi cookieresepti

Jos saa kehuskella, olen aikas etevä amerikkalaistyylisten cookieiden tekemisessä. Niiden salaisuus on raa’asti sanottuna riittävä sokeri taikinassa: se tekee kekseistä kosteita, sitkeitä ja tietenkin todella makeita. Paras tulos tulee fariinisokerin ja tavallisen sokerin yhdistelmällä, sen olen kokeilemalla huomannut. Lisäksi suklaata, pähkinöitä tai muita täytteitä tulee olla oikein reilusti. Kolmas virhe, minkä kokemattomampi keksimestari voi tehdä, on paistaa keksejä liian kauan. Hieman raaoilta näyttävät keksit jähmettyvät uunista ottamisen jälkeen ja säilyvät monta päivää pehmeinä muuttumatta koviksi ja kuiviksi. Kokeilin uuden vuoden kunniaksi hieman erilaisilla suhteilla cookie-reseptiä, ja tämä on melkein parempi kuin entinen luottoreseptini. Taikinassa on maitosuklaata, tummaa suklaata ja vielä överihengessä toffeepaloja.

Neljäs tärkeä juttu on aineiden lämpötila: munan ja voin täytyy olla huoneenlämpöisiä. Kirjoittelen seuraavaksi kätevästä niksistä, jolla saat munat nopeasti sopivan lämpöisiksi.

Tuplasuklaa-fudgecookiet

Ainekset

115 g
voita
170 g
vehnäjauhoja (reilu 2,5 dl)
1/2 tl
ruokasoodaa
80 g
fariinisokeria (vajaa desi)
75 g
sokeria (vajaa desi)
1/4 tl
leivinjauhetta
1 kpl
munaa
1 tl
vaniljauutetta (valinnainen)
100 g
maitosuklaata
100 g
tummaa suklaata
100 g
fudgepaloja (esim. Dr. Oetker)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, samoin kananmuna.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon. Lisää vaniljauute halutessasi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja fudge, kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, asettele ne leivinpaperille muutaman sentin välein. Laita jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laita sillä välin uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Paista keksejä n. 10 minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille. Laita jäähtymään ritilälle.

Tarjoile maidon kanssa, säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Kommentit (1)

  1. Anne P.

    Ihanaa kun aloitit uuden vuoden kekseillä! ei turhia vyön kiristelyitä tähän alkuvuoteen 😉 (vaikka edellinen postaus taisikin olla vihermehu, haha)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *