Blogit
Lunni leipoo

Uusi kahvihitti: banaanikahvi!

Tässä tulee täydellinen piristysruiske maanantaihin tai mihin muuhun viikonpäivään tahansa: banaanikahvi! Törmäsin tähän uuteen kahvihittiin ulkomaalaisia ruokablogeja selaillessani, ja ymmärtääkseni kyseessä on supersuosion saavuttanut uusi hitti. Kaikki tuntevat syksyn suosituimman kahvijuoman, Starbucksin pumpkin spice latten, mutta olisiko banaanikahvista haastajaksi?

Banaani on supermonikäyttöinen raaka-aine: sitä voi käyttää raakaleivonnassa, jätskin valmistuksessa (nice cream) ja siitä saa leivottua mehevää kuivakakkua. Tähän banaanikahviin tarvitsen vain todella kypsän, oikein mustapilkkuisen banaanin, maitoa (tai halutessasi vettä) ja kahvia. Banaani ja maito blendataan sileäksi, ja mitä kypsempi banaani ja parempi blenderi sitä parempi! Banaanimaito sekoitetaan kuumaan kahviin, ja piristävä sekä ihastuttavan makuinen juoma on valmis. Banaaanikahvin voi nauttia myös kylmänä jääpalojen kanssa. Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit!

Banaanikahvi

Ainekset

1 kpl
banaani (ylikypsä)
2 dl
maitoa
2 dl
vahvaa kahvia (n. 1 1/2 kuppia)
Muut ainesosat

Tee näin:

Blendaa hyvin kypsä (mustapilkkuinen) banaani maidon kanssa sileäksi.

Tarvittaessa vielä siivilöi neste kuhloon.

Keitä kahvi, sekoita banaanimaito kahvin joukkoon. Nauti kuumana tai vaihtoehtoisesti jäähdytettynä jääpalojen kanssa!

Kommentit (3)

  1. Aino

    Ihan älyttömän hyvä ohje! Ihastuin kerrasta. Ensimmäisellä kerralla tein pakastetusta banaanista (kun muuta ei ollut), toisella kerralla tuoreesta (ei pilkullisesta) banaanista. Molemmat ihan mahtavia, makean nälkä taittuu hyvin 🙂 tää jää vakioresepteihin.

  2. annamaria

    Oi ihana kuulla! Mäkin kokeilen kyllä pakastetusta banaanista, tulee ihana kylmä juoma. 🙂

  3. Caroline Kartsi Sørensen-Behm

    Käytin omaani kookosmanetlimaitoa ja hyvää oli 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *