Blogit
Lunni leipoo

Uudenvuoden suklaakuorrutteiset keksit

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Ei ole vielä joulukaan, kun olen jo uudenvuoden aatossa! Uudenvuoden juhliin halusin kehitellä jotain helppoa ja teemaan sopivaa pikkupurtavaa. Näitä kuuluu napostella niin, että toisessa kädessä on lasi kuohuvaa ja toisessa tämä suklaakuorrutteinen juhlakeksi. Varmaan lempparikeksini on yksinkertainen voita, sokeria ja jauhoja sisältävä peruskeksi, mutta juhlavamman ulkoasun keksille saa dippaamalla sen suklaaseen ja koristelemalla helmiäisellä koristegeelillä. Tykkään näistä Dr. Oetkerin koristegeeleistä, koska niillä saa tehtyä tarkkaa jälkeä ja geeli kuivuu nopeasti jämäkäksi. Joulupiparit koristelin valkoisella koristegeelillä, mutta uudenvuoden kekseihin nämä sinisen, violetin, valkoisen ja vihreän sävyiset helmiäisgeelit sopivat mainiosti.

Suklaakuorrutetut keksit

Ainekset

115 g
voita
1/2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
Koristeluun
200 g
tummaa suklaata
0
koristegeeliä (helmiäsvärisiä)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa sähkövatkaimella voita hetken aikaa kunnes se on pehmeää. Lisää sokeri ja vaniljasokeri pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa parin minuutin ajan, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää jauhot joukkoon ja kääntele huolellisesti. Muotoile taikinasta pallo ja litistä sentin-parin paksuiseksi levyksi, kääri tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina kylmästä ja kauli jauhotetulla alustalla, käännä aina 90 astetta myötäpäivään kauliessasi. Kauli noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla (halkaisija n. 3 cm) paloja. Laita uuninpellille ja vie hetkeksi kylmään ennen paistamista, jotta keksit pitävät muotonsa uunissa.

Paista uunissa n. 8 minuutin ajan. Jäähdytä ritilällä.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, dippaa jäähtyneet keksit haarukan avulla suklaaseen. Laita ritilälle valumaan.

Kun suklaa on jähmettynyt, viimeistele keksit koristegeelillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *