Blogit
Lunni leipoo

Uudenvuoden rocky road

Ihanaa vuotta 2017! Viime vuoteen kuului paljon hienoja hetkiä, ja on jotenkin tosi jännä ajatella että tulevan vuoden tähtihetket ovat vielä kaikki edessä. Käy Instagramista kurkkaamassa omat leivontatähtihetkeni, eli eniten tykkäyksiä teiltä saaneet leivontakuvat (@lunnileipoo).

Toivottavasti seuraava vuosi on täynnä uusia reseptejä, toimivia ja vähän myös niitä floppejakin, uusia tuotelöytöjä, erilaisia leivontatrendejä, jauhojen pölinää ja hyvin paistuneita kakkuja. Vuoden 2016 viimeinen leivontaherkku oli kultaisilla kimalteilla ja tähtitikuilla koristellut rocky roadit. Kätevät cocktailtikuilla koristellut herkut eivät likaa sormia ja sopivat vaikka kuoharilasin kylkeen.

Kimalteleva rocky road

Ainekset

130 g
tummaa suklaata
100 g
maitosuklaata
2 rkl
vaaleaa siirappia
100 g
voita
75 g
keksimuruja (esim. Marie-keksejä)
75 g
Mariannepalloja
75 g
minivaahtokarkkeja
2 rkl
strösseleitä (kultaisia)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata keskenään suklaat, voi ja siirappi tasaiseksi. Jos käytät mikroa, pidä teho alhaisella ja sekoittele n. 30 sekunnin välein.

Murskaa keksit sopivankokoiseksi muruksi. Ota suklaasulasta n. 1 dl talteen tai hieman enemmän jos teet isomman satsin.  

Sekoita keskenään loput suklaaseoksesta, keksimurut, vaahtokarkit ja Marianne-kuulat. Jos et käytä minivaahtokarkkeja, leikkaa vaahtokarkit pienemmiksi.  

Painele seos leivinpaperilla vuoratun n. 15×15-senttisen vuoan pohjalle. Tasoita pinta lastalla. Levitä pinnalle loput suklaasulasta, tasoita ja viimeistele vielä kimaltelevalla strösselillä.

Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunti tai yön yli. Leikkaa n. 15-20 palaan terävällä veitsellä ja pistä jokaiseen palaan koristecocktailtikku.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *