Blogit
Lunni leipoo

Unelmankevyt tiramisu-kakku

Täällä ollaan vielä selvästi Italia-tunnelmissa, sillä reissulla maisteltu tiramisu on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Eilen vietettiin kansainvälistä naistenpäivää, ja sitä edellisenä päivänä pikkusiskoni syntymäpäiviä, joten kehittelin tiramisun pohjalta unelmankevyen tiramisu-kakun. Suklainen kääretorttupohja sopii hyvin kakun pohjaksi, ja se on helppo valmistaa uuninpellillä ja leikata sopivankokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksi. Kakku täytetään tietysti mascarponekermalla, ja kostutus tehdään kätevästi kahviliköörijuomalla.

Sain aivan sattumalta ja sopivasti Baileysin uuden Iced Coffee Mocha -juoman testiin, ja halusin kostuttaa kakun uutuusjuomalla. Kostutus onnistui täydellisesti! Korvaavana kostukkeena voi käyttää mitä tahansa kahvilikööriä tai itse keitetyn kahvin ja vaikka amareton yhdistelmää. Baileysin Mocha-juomalla tehty kostutus oli sopivan hennon makuinen, ei liian kahvinen tai vahva.

Unelmankevyt tiramisu-kakku

Ainekset

Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
4 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
mascarponea
1 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai 1 vaniljatangon siemenet)
1/2 dl
tomusokeria
Lisäksi
1/2 dl
kahvilikööriä (esim. Baileys Iced Coffee Mocha)
2 rkl
kaakaojauhetta (pinnalle)
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista pohja. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). Toisessa kulhossa yhdistä kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista torttupohjaa uunissa n. 10 minuutin ajan tai kunnes se on saanut hieman väriä. Kumoa pohja leivinpaperilla vuoratulle ritilälle toisin päin jäähtymään. Irrota leivinpaperi päältä varovaisesti. Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää mascarpone, vanilja ja sokeri ja vatkaa tasaisesti. Leikkaa torttupohja kolmeen samankokoiseen osaan (leikkaa epätasaiset reunat pois). Kokoa kakku kostuttamalla torttupohjia kahviliköörillä, levitä alimman pohjan päälle n. 1/3 vaahdosta, laita seuraava pohja päälle. Toista sama vielä kerran ja voitele päällimmäinen pohja vielä jäljelle jääneellä vaahdolla. Ripottele pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta. Leikkaa 8 palaan. Säilytä kylmässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *