Blogit
Lunni leipoo

Tuotelöytö: Lakritsijuurijauhe

Parikin kertaa huomioni on kiinnittynyt erityisesti ruotsalaisissa leivontaohjeissa raaka-aineeseen nimeltä lakritsijauhe. Tykkään lakusta kauheasti, mutta uudet/vieraat raaka-aineet yleensä saavat intoni laantumaan. Kun olen halunnut salmiakin tai lakritsin makua leivonnaisiin, olen yleensä turvautunut lakutoffeeseen (esim. Kick) tai Hopeatoffeeseen, jotka toimivat myös todella hyvin. Nyt kuitenkin huomasin ihan tavallisen ruokakaupan maustehyllyllä Urtekramin lakritsijuurijauhepurkin ja ostin heti yhden mukaani. Urtekram-merkkinen luomulaatuinen lakritsijuurijauhe maksoi n. 2,5 euroa, ja purkin kyljessä lukee ettei tuote sisällä muita aineita kuin lakritsijuurijauhetta. Jauhe maistuu sellaisenaan tosi hyvältä, vähän kuin siltä tsaukki taukki -jauheelta, jota minä ainakin pienenä kioskilta ostin. 

Nyt olen kuitenkin kehitellyt mielessäni mitä ihanempia käyttökohteita jauheelle: lakujäätelöä, laku-suklaakakkua, lakumarenkeja, laku-sitruunakakkua… Näin halloweenin alla voisi hyvin tehdä vaikka Painted by Cakes -blogin Emman ohjeella kummitusmarenkeja, ja parilla teelusikalla jauhetta marengeista saa lakun makuisia. Lisäksi Sokerileipurin kotona -blogista bongasin ihanan suklaisen lakukuorrutteen kuppikakuille, jota minun tekisi mieli päästä heti testaamaan. Jos teillä on lisäideoita, mihin lakritsijuurijauhetta voi käyttää leivonnassa tai muutenkin, otan vinkit mielelläni vastaan. Nyt minulla on kuitenkin sellainen kutina, että palaan blogin ääreen parin päivän päästä lakritsijuurijauhetta sisältävän reseptin kera…

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Vierailija: Heippa, Prismassa ainakin joskus näin Urtekramin lakritsijauhetta, eli kannattaa kokeilla isoimmista kaupoista. Ruohonjuuresta voisi löytyä myös!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *