Blogit
Lunni leipoo

Tuhtiakin tuhdimpi jauhoton suklaakakku

Juhannuksesta on selvitty ja leivonnan pariin palattu, pahoittelut hetken hiljaisuudesta! Haluaisin jakaa ihanan suklaakakun ohjeen, ja tällä ohjeella tein myös meidän juhannuskakkumme. Paikalla oli ihmisiä, jotka tarvitsivat sekä gluteenittoman että laktoosittoman kakun, ja tiesin heti haluavani tehdä jauhotonta suklaakakkua. 

Tässä kakussa ei ole minkäänlaisia jauhoja – vain kaakaojauhetta – ja taikinaa kasassa pitää napakaksi vatkattu valkuaisvaahto. Kun valkuaisvaahtoon lisää tilkan omenaviinietikkaa, vaahdosta tulee kestävää ja juuri sopivanlaista. Kakussa on tärkeää käyttää myös laadukasta tummaa suklaata, ja maitosuklaat kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle. Jos käytät Fazerin sinistä näin tuhtiin suklaakakkuun, sokeria on liikaa ja maku on tunkkainen. Vaikket olisi tumman suklaan ystävä, usko minua tässä kohtaa!

Kakku kuorrutetaan ranskankerma-kermavaahtoseoksella ja kauden marjoilla. Esimerkiksi kirsikat tekevät tästä kakusta näyttävän näköisen. 

Jauhoton suklaakakku

Ainekset

200 g
tummaa suklaata (60-70%)
150 g
voita
65 g
kaakaojauhetta (1,2 dl)
2 1/3 dl
sokeria
5 kpl
kananmunan keltuaista
4 kpl
kananmunan valkuaista
1/2 tl
omenaviinietikkaa
Kuorrute
2 dl
kuohukermaa
150 g
ranskankermaa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
kirsikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.
Voitele n. 22-senttinen kakkuvuoka 1 rkl:lla voita ja jauhota kaakaojauheella. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko keltuaiset puhtaaseen kulhoon ja sekoita keltuaiset hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Lisää suklaaseen myös kaakaojauhe.
Vaahdota valkuaiset. Vaahdota pelkkiä valkuaisia ensin n. 20 sekuntia, lisää sitten omenaviinietikka ja vaahdota napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen niin kauan, että vaahto on kiiltävän valkoista eikä sokeri enää rapise kulhon reunoja vasten.
Sekoita n. 1/4 valkuaisvaahdosta suklaan joukkoon, kääntele tasaiseksi. Kääntele sen jälkeen varovaisemmin loput valkuaisvaahdosta joukkoon. Koita olla sekoittamatta ilmaa vaahdosta pois.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla.
Paista uunin keskitasolla n. 25 – 30 minuuttia tai kunnes pintaan on muodostunut ohut kuori ja kakun keskusta ei hylly kauheasti kakkua ravistaessa.
Ota uunista ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute vatkaamalla kuohukerma ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokeri. Levitä kakun päälle ja viimeistele kirsikoilla. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *