Blogit
Lunni leipoo

Trooppinen chiansiemenvanukas

Jotkin ruoka-aineet menevät minulla kausittain: yhtenä hetkenä syön jotakin päivittäin, mutta hetken kuluttua saattaa tulla kausi, jolloin en koskekaan kyseiseen ruokaan. Chiansiemenillä ja minulla on vähän tuollainen suhde! Tällä hetkellä menemme vaiheessa, jolloin hämmästelen täysillä chiansiemenien nesteensietokykyä ja siementen muodostamaa geeliä.  

Chiansiemenvanukasta menee aamu-, ilta- ja välipalaksi, ja voisin tarjota teille tämänhetkisen lemppariohjeeni. Tämän inspiraatio tulee Dominikaanisesta, jossa söin joka aamu ihanaa passionhedelmältä maistuvaa hedelmäsalaattia.

Passion-mangochiavanukas

Ainekset

3 dl
kookosjuomaa
6 rkl
chiansiemeniä
2 kpl
passionhedelmää
1 kpl
mango (tuore tai säilyke)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita chiansiement kookosjuomaan haarukalla tai vispilällä, anna turvota kylmässä n. 15 minuttia välillä sekoitellen. Lisää yhden passionhedelmän siemenet joukkoon.

Pilko mangot kuutioiksi ja kokoa chiavanukkaat. Laita pohjalle mangoa, seuraavaksi kerros chiavanukasta ja uudelleen kerros mangoa, jonka päälle tasainen kerros chiavanukasta. Viimeistele passionhedelmän siemenillä, tarjoile.

Kommentit (1)

  1. Mrs Suvi

    Chia-siemenet ja kookos sopivat niin hyvin yhteen. Pitääpä taas ottaa nämä siemenet käyttöön, sen verran herkulliselta tuo kuulostaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *