Blogit
Lunni leipoo

Terveellistä dippailtavaa

Herkuissa ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta välillä inspiroidun kuvapalveluiden ihanan värisistä #eatgreen #eatcolours #purevegetables -kuvista, joissa pelkistä kasviksista on luotu todella houkuttelevan näköisiä herkkuannoksia. Yhtenä viikonloppuna pyysin siskon luokseni juoruilemaan ja valmistin tällaisen (yrttikeksejä lukuun ottamatta) täysin kasviksista koostuvan herkku- ja dippailulautasen.

Tein sekä hummusta että guacamolea, joihin molempiin tulee vain kasviksia ja jotka ovat täysin vegaanisia. Hummuksessa täytyy olla reilusti tahinia ja valkosipulia, guacamolessa taas punasipulia ja chiliä. Kasviksiksi valitsin kaiken väristä omista lemppareistani:

  • Ohuiksi viipaloituja kurkkuja ja porkkanaa (luomuna molemmat aivan älyttömän maukkaita!)
  • Ihanan rapsakkaa retiisiä
  • Kukkakaalia
  • Makeaa kirsikkatomaattia
  • Yrttimaustettuja suolakeksejä

Näitä herkutellessa maha tulee täyteen, mutta kätevästi välttyy samalla karkkien ja muiden herkkujen aiheuttamasta tukalasta ähkyolosta ja sokerihumalasta. 

Olisi kiva kuulla, miten itse teette guacamolen tai hummuksen! Olen itse näihin perusresepteihin jämähtänyt.

Savupaprikalla maustettu hummus

Ainekset

570 g
kikherneitä (säilyke) (2x285 g tölkkiä)
2 tl
tahinia
1/2 tl
merisuolaa
3 rkl
sitruunaoliiviöljyä (tai tavallista)
1/2 kpl
sitruunan mehu puristettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi
1/2 tl
savupaprikajauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele ja valuta kikherneet.

Lisää monitoimikoneeseen kaikki aineet, aja hienoksi muutaman minuutin ajan reunoja välillä kaapien. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jos haluat hummuksesta juoksevampaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja paprikajauhetta.

Lusikoi kulhoon ja viimeistele oliiviöljyllä ja savupaprikajauheella. 

Helppo guacamole

Ainekset

2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/2 kpl
sitruunan mehu puristettuna
1/2 tl
merisuolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise avokadot pituussuunnassa, poista kivi veitsellä. 

Hienonna punasipuli todella hienoksi. Muussaa avokadot pehmeäksi joko monitoimikoneessa tai käsin, lisää sipuli ja loput aineet. Nauti heti!

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    Ostitko yrttikeksit valmiina vai tekaisitko itse? 🙂

  2. anne / 52weeksofdeliciousness

    Dippilautaset on kyllä ihan parhaita! Teen guacamolen yleensä muussaamalla avokadon ja maustamalla sen valkospulilla, pippupurilla ja limemehulla, joskus surraan sen tasaiseksi tahnaksi monitoimilaitteessa ja lisään vähän ranskankermaa sekaan 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *