Blogit
Lunni leipoo

Terveellisempää luumuhilloa

Nyt kaikki kivelliset hedelmät – luumut, persikat, nektariinit, aprikoosit – ovat parhaimmillaan! Raahaan näitä kaikkia niin innoissani kaupasta, että helposti pilaantuvat hedelmät uhkaavat jäädä syömättä. Halusin tehdä ylimääräisistä, ihanan kypsistä luumuista hilloa aamupalapuurooni, mutta ilman hillosokeria. 

Tätä hilloa voit tehdä mistä tahansa marjasta tai hedelmästä etkä tarvitse hillosokeria! Makeutensa hillo saa agavesiirapista (tai hunajasta) ja hillomaisen jämäkkyytensä chiansiemenistä, jotka turpoavat nesteessä ja muodostavat geeliä. Tämä luumuhillo on ainakin täydellisen kirpeää ja ihanaa aamupuurossani, nam! Seuraavan chiahillon teen aprikooseista.

Mikä väri!

Luumu-chiahillo

Ainekset

4 kpl
luumua
3 rkl
agavesiirappia
1 rkl
sitruunan mehua
3 rkl
chiansiemeniä
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan kuutioidut luumut, sitruunan mehu ja agavesiirappi.

Kiehauta ja anna kiehua muutaman minuutin ajan tai kunnes luumut alkavat hajota.

Lisää joukkoon chiansiemenet ja keitä vielä pari minuuttia.

Ota sitten pois levyltä ja anna jähmettyä vielä n. 10 minuuttia sekoittamatta.

Säilö puhtaaseen lasikippoon, nauti esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa.

Kommentit (2)

  1. Iida–

    Hei, kuinkahan kauan tuollainen hillo säilyy jääkaapissa hyvänä?

  2. annamaria

    Heippa! Tämän pitäisi säilyä noin viikon, käytä aina puhdasta lusikkaa kun otat hilloa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *