Blogit
Lunni leipoo

Talvinen mustaherukkakakku

Hyydykekakkujen ohjeita ei voi olla koskaan liikaa! Tämä hyvin jouluisissa kuvissa esiintyvä mustaherukkakakku on enemminkin talvinen kuin jouluinen ja sopii keveän rakenteensa vuoksi raskaammankin illallisen päätteeksi nautittavaksi. Itse tykkään kovasti hyydykekakuista – jos ne eivät ole liian jäykkiä tai liian makeita. Tässä mustaherukkahyydykekakussa on massassa valkosuklaata, minkä takia liivatelehtiä ei tarvitse niin paljoa kuin ilman valkosuklaata. Aito mustaherukan maku tulee makeuttamattomasta mustaherukkamehutiivisteestä, jota meillä juodaan paljon talvella. Kakkukin käy siis hyvin vaikka taudinkarkotukseen!

Helpot talviset koristukset tein sokerimassasta piparkakkumuoteilla. Kuusilla oli surullinen kohtalo, koska unohdin ne kuvauksen jälkeen kakun pinnalle ja ne sulivatkin valkoisiksi lätäköiksi kakun pinnalle. Laita siis koristukset vasta ennen tarjoilua!

Mustaherukkahyydykekakku

Ainekset

Pohja
175 g
Bastogne-keksejä
65 g
voita
Täyte
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g
valkosuklaata
100 g
vaniljarahkaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
4 kpl
liivatelehtiä
1/2 0
mustaherukkamehutiivistettä (Marli makeuttamaton)
Kiille
2 1/2 dl
mustaherukkamehua (sokeriton)
2/3 dl
sokeria (tai enemmän maun mukaan)
3 kpl
liivatelehtiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota n. 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti.

Valmista täyte. Laita 4 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti. Kuumenna 1/2 dl mustaherukkamehutiivistettä kuumaksi mikrossa, sekoita liivatelehdet yksi kerrallaan joukkoon. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita mehu ja sokeri keskenään. Lämmitä 1/2 dl mehua mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada hyytyneen täytteen päälle, laita kylmään hyytymään, anna hyytyä n. 1-2 tuntia tai yön yli.

Ennen tarjoilua viimeistele kakku sokerimassakoristeilla. Koristeet kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja laittaa kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *