Blogit
Lunni leipoo

Syksyn piristyksiä ja kahviarvonta

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs

Huh, taas on kelloja siirretty ja pimeän tuloa aikaistettu. Me suomalaiset tuppaamme olemaan kovia valittamaan ja voivottelemaan kohtaloamme, kun elämme täällä pimeässä ja kurjassa maassa, mutta arvatkaapa mitä! Pystyn ilman suurempia pinnistelyitä kertomaan muutama melkein itsestään selvää vinkkiä, miten pimeään syksyn aikaan saa helposti piristystä.

1. Vie työt tai opiskelujutut lempikahvilaasi

Jos vain mahdollista, siirrä tietokoneesi tai paperityösi kahvilaan, tilaa yksi tai kaksi kappaletta erikoiskahvia ja työskentele viihtyisässä ilmapiirissä. Tampereella lempparipaikkojani työskennellä ovat Pyymäen Oma (aivan kotikadullani) ja Wayne’s Coffeet. Näissä paikoissa on viihtyisää ja tarpeeksi valoisaa työskentelyyn!

2. Ota ilo irti pimeydestä: polta kynttilöitä!

Minulla on tapana sytyttää aina iltaisin kaikki mahdolliset kynttilät ja tuikut palamaan, kun teen hommia, syön iltapalaa tai katselen lempisarjojani. Pimeys ei ole ainoastaan huono juttu – eihän kesällä pysty samalla tavalla fiilistelemään kotosalla!

3. Kutsu kaverit kylään kakun-/juuston- tai viininmaistajaisiin

Jos kesällä ja valoisaan aikaan tulee käytyä piknikeillä, pimeänä aikana on ihana tunnelmoida ja herkutella kavereiden kanssa sisätiloissa. Leivo mehevä suklaakakku tai hae lempijuustojasi juustotiskiltä sekä pullo punaviiniä ja järjestä illanistujaiset vaikka keskellä arkea. 

4. Kahvittele!

Kahvin ystävänä ja melkein suurkuluttajana tämä vinkki on aivan olennainen. Kahvinjuontini lisääntyy huomattavasti kun syksy menee pidemmälle, sillä kahvi piristää ja varsinkin hyvä kahvi tuo luksusta arkeen. Kahvimakuni on tumma, paahteinen ja aromikas, ja valitsenkin aina suodatinkahveissa paahtoasteeltaan tumman (4-5) kahvin. Olin innoissani, kun pääsin toteuttamaan yhteistyössä Löfbergsin kanssa kahviaiheista yhteistyötä ja pääsin maistelemaan Löfbergsin Kharisma-suodatinkahvia. Kharisman paahtoaste on 4, ja kun maistelin kahvia, huomasin heti jännän hedelmäisen maun. Tuli varsinaisen kahvimaistelijan olo, kun luin Kharisma-kahvin kuvauksesta kahvin maistuvan juuri hedelmäiseltä ja pähkinäiseltä. Vahva suositus tälle kahville! Lisäksi plussaa kahvi saa siitä, että Löfbergs tukee kestävää kehitystä ja viljelijöiden asemaa kahvintuottajamaissa.

Mikä parasta, pääsen järkkäämään kahviarvonnan lukijoille! Jaossa olisi nyt syksyn pirstysvinkkejä vastaan yhdelle C3-kahvimylly ja pussillinen Kharisma-kahvipapuja ja lohdutuspalkintona kahdelle paketit Kharisma-kahvia. Eli toisin sanoen: jos haluat voittaa kahviaiheisia tuotteita, kerro minulle parhaat keinosi pysyä pirteänä pimeänä aikana! Kommentoi tätä postausta 4.11. mennessä ja muista jättää kommenttilomakkeeseen toimiva sähköpostiosoitteesi.

Yksi maailman parhaimmista näyistä: juuri valunut kupillinen kahvia! 

Kommentit (261)

  1. Aako

    Kahvia, liikuntaa, valoja, kynttilöitä, positiivisia ajatuksia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *