Blogit
Lunni leipoo

Suolaista kisakatsomoon: Cheddar-suolakeksit

Olen jo kauan pitänyt tallessa tätä ohjetta ja vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla itse tehtyjä cheddar-juustolla maustettuja suolakeksejä. Kekseihin tulee vain mielellään vahvaa cheddaria, voita, jauhoja ja suolaa. Ei muuta. Lopputulos on ihana, kuin hienostunut versio juustonaksuista (terkkuja ystävälleni Annalle, joka rakastaa juustonaksuja ♥)! Teen näitä varmasti ensi kerralla, kun on jokin illanvietto tai penkkiurheilua tiedossa.

Käytä juustoissa kovaa cheddar-juustoa, ei sulatejuustocheddaria, joka on aivan eri maata aidon tavaran kanssa. Aitoa cheddaria saat ainakin juustotiskiltä. Puolitin muuten itse määrät alkuperäisestä ohjeesta, mutta voit tuplata määrät mikäli esimerkiksi kestitset montaa ihmistä.

Cheddar-suolakeksit

Ainekset

115 g
cheddarjuustoa
30 g
voita
1 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vettä (jääkylmää)
1/4 tl
ripaus suolaa (tarvittaessa)
Muut ainesosat

Tee näin:

Raasta juusto karkeasti, lisää joukkoon kuutioitu voi ja halutessasi suola. (Oma cheddarini oli niin suolaista, ettei tarvinnut.) Vatkaa vatkaimella kunnes aineet ovat yhdistyneet kunnolla.

Lisää sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan sekoitellen, lisää lopuksi vesi. Rutista taikinasta pallo ja litistä se levyksi. Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi tai pakastimeen n. vartiksi.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Kauli kylmä taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi. Leikkaa taikinasta keksejä haluamasi muotoisella muotilla (esim. teräksisellä tyllalla), nosta uuninpellille. Voit painella puutikulla kekseihin reiät ennen paistamista.

Paista n. 10 minuuttia, mutta tarkkaile keksejä koko ajan. Rasvaiset keksit voivat äkkiä muuttua kullanruskeista palaneiksi.

Kommentit (2)

  1. JP2

    Kauanko keksit säilyvät ja miten kannattaa säilyttää? Jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

  2. annamaria

    Keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa jos haluaa pidemmän säilyvyyden! Huoneenlämmössä säilyvät muutaman päivän.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *