Lunni leipoo
Lunni leipoo

Suolaisenmakeat Twix-palat

Suklaapatukoiden ystävät voidaan karkeasti jakaa Snickers-, Mars- ja Twix-leireihin. Itse taidan kuulua eniten viimeiseen leiriin, koska mielestäni makuyhdistelmä suklaa, toffee ja vaalea keksi on ihan täydellinen. Tätä samaa makuyhdistelmää käytetään myös Millionaire’s shortbread -leivoksissa, ja kaikki tätä samaa yhdistelmää hyödyntävät herkut ovat takuuvarma hitti minulle.

Jos kuulut myös Twix-leiriin, kokeile näitä supertahmaisia Twix-paloja, joissa mehevään suklaabrownieen on upotettu reilusti Twix-murua ja pinnalle ripoteltu hieman suolaa rikkomaan makeutta. Parhaiten tähän sopii karkea sormisuola, jonka käytössä ei kannata liikaa arastella.

Nämä palat kannattaa leikata tosi pieniksi, tai muuten on makeanähky lähellä…

Twix-palat

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
200 g
voita
3 kpl
munaa
2 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
112 g
Twix-patukoita (2 kpl)
1/2 tl
sormisuolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan.

Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe erilliseen kulhoon.

Yhdistä hieman jäähtynyt suklaa muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa Twixit paloiksi.

Sekoita jauhoseos vaahtoo Lopeta sekoittaminen heti kun aineet ovat yhdistyneet, varo ylityöstämästä taikinaa liisteriksi.

Kaada vuokaan ja ripottele pinnalle Twix-palat sekä hyppysellinen suolaa

Paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes pinta on selvästi kypsynyt ja keskusta näyttää asettuneen. Anna brownien jäähtyä ensin vuoassa huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi. Leikkaa kylmänä paloiksi.

Valmiit leivokset säilyvät jääkaapissa usean päivän hyvinä.

Kommentit (2)

  1. Tiina Garvey

    Herkullisen kuuloinen ohje! Kiva idea vaikka Halloweenin juhliin 🙂

  2. Iida Pohjolainen

    Nnamm! Herkullisen näköisiä (ja varmasti makuisia!) Itsekin olen rakastunut suola/sokeri yhdistelmään, ja suolaa tuleekin ripoteltua melkein kaikkien leivonnaisten päälle… Täydellinen kombinaatio!
    xIida

    ps. Jos muuten kiinnostaa, niin käyhän tsekkaamassa minun blogini, northboundkitchen.wordpress.com! :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *