Blogit
Lunni leipoo

Suklaaöverit: Kolmen suklaan browniet

Nyt seuraa todellinen suklaapläjäys! Jos joku on vailla takuuvarmaa, yksinkertaista je melko nopeaa suklaaherkun reseptiä, kannattaa pysyä kuulolla. Nämä kolmen suklaan browniet valmistuvat todella helposti myös aloittelevalta leipurilta ja onnistuvat takuulla, kunhan ei paista uunissa liian kauaa. Suklaata näihin herkkuihin tulee yhteensä 300 grammaa (+kaakaojauhe), joten mistään kevyestä herkusta ei ole kyse. Ainakaan yksikään suklaan ystävä ei jää kylmäksi näitä maistellessaan!

Yhden käytännön vinkin voisin jakaa: levy kannattaa leikata ainakin 16 palaan: ensin neljään palaan, sen jälkeen jokainen pala vielä uudestaan neljään palaan. Näitä ei yksinkertaisesti pysty syömään isompina annoksina, ja tämä lausunto tulee sentään melkoiselta sokerin puoliammattilaiselta. Kolmen suklaan browniet on helppo viedä minne tahansa herkkuviemisiksi ja ne säilyvät jääkaapissa mehevinä ja hyvinä jopa viikon. Täydet suositteluni!

Ohje on alun perin Fazerin.

Kolmen suklaan browniet

Ainekset

200 g
voita
200 g
tummaa suklaata (n. 70 %)
3 kpl
munaa
3 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
50 0
valkosuklaata
50 g
maitosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan.

Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe erilliseen kulhoon.

Yhdistä hieman jäähtynyt suklaa muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Rouhi valko- ja maitosuklaa.

Sekoita jauhoseos vaahtoon, sekoituksen loppuvaiheilla lisää rouhittu suklaa. Lopeta sekoittaminen heti kun aineet ovat yhdistyneet, varo ylityöstämästä taikinaa liisteriksi.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 25-30 minuutin ajan tai kunnes pinta on selvästi kypsynyt ja keskusta näyttää asettuneen.

Anna brownien jäähtyä ensin vuoassa huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.

Leikkaa kylmänä paloiksi. Valmiit browniet säilyvät jääkaapissa usean päivän hyvinä.

Kommentit (2)

  1. Homsantuu

    Ooh, näyttää syntisen hyvältä! Olen blogissani haastanut sinut ilahduttamaan kanssabloggaajaa, käyhän kurkkaamassa ja lähde mukaan!

  2. annamaria

    Homsantuu: Oi kiva, kävin kurkkaamassa ja olen otettu. Lähden mukaan mielelläni! : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *