Blogit
Lunni leipoo

Suklaakeksejä Roosa nauha -päivän kunniaksi

Rintasyöpä on niin yleinen sairaus, että varmasti jokainen meistä valitettavasti tuntee ainakin yhden henkilön, joka on sairastanut sitä. Tänään vietetään Roosa nauha -päivää, jota voi halutessaan viettää vaikka pukeutumalla vaaleanpunaiseen tai käyttämällä hienoa Minna Parikan suunnittelemaa vuoden 2014 nauhaa.Minun oma vaatekaappini koostuu lähinnä mustasta, harmaasta ja… mustasta, mutta halusin osallistua Roosa nauha -päivään omalla tavallani: leipomalla. Ensin tehdä jonkinlaisia söpön vaaleanpunaisia leivoksia, mutta päätinkin hyödyntää Roosa nauha -logoa jollakin tapaa, sillä niin yksinkertaisen koristelun osaan minäkin tehdä.

Tulostin netistä mahdollisimman selkeän kuvan nauhasta ja tein siitä oman sapluunani. Meillä sattui olemaan kotona vielä vaaleanpunaista tomusokeria, jonka väri ei kyllä valitettavasti täysin välity kuvista. Käy katsomassa myös Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin minttusuklaiset päärynämuffinssit, joiden päälle on näperrelty söpöäkin söpömmät nauhakoristukset!

Suklaiset shortbread-keksit

Ainekset

225 g
voita
1 dl
tomusokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
Lisäksi
3 rkl
tomusokeria (mansikan makuista)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.

Pyöritä taikinasta pallo ja litistä se sentin-parin paksuiseksi levyksi. Kääri tuorekelmuun ja anna jäähtyä puolesta tunnista tuntiin jääkaapissa.

Ota jäähtynyt taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy. Ota taikinasta n. 5-7-senttisellä keksimuotilla paloja, nosta varovaisesti leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Laita pelti vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta keksit pitävät muotonsa paistettaessa.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kun keksit ovat hieman jähmettyneet, paista niitä uunissa n. 8 minuutin ajan. Anna jäähtyä ritilällä.

Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele ne halutessasi mansikan makuisella tomusokerilla. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä, näin keksit säilyvät kauan.

 

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Paula: Ihana kuulla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *