Blogit
Lunni leipoo

Suklaakastike kahdesta aineesta

Välillä sitä kaipaa luottoreseptejä, luottoraaka-aineita ja luottotekniikoita, joihin voi palata aina kun uuden kokeilu alkaa kyllästyttää tai ei suju. Minun luottoreseptejäni ovat loputtomiin muunneltavissa oleva muffinitaikinani, paistetun sekä hyydytetyn juustokakun ohjeet sekä erilaiset cookie-variaatiot, joita pystyn tekemään ilman reseptiä. Luottoraaka-aineitani ovat luomumunat, normaalisuolainen voi ja Philadelphia-tuorejuusto, joita en koskaan vaihtaisi.

Veikkaan, että tästä kastikkeesta voisi tulla yksi luottoaseeni aina kun haluan joko viimeistellä annoksen tai kuorruttaa kakun. Tämä maailman helpoin ja rakenteeltaan samettinen suklaakastike syntyy keittämättömästä, makeutetusta kondensoidusta maidosta ja 70-prosenttisesta tummaata suklaasta, joka muuten myöskin on luottoraaka-aineeni. Voin vain kuvitella, miten hyvältä esimerkiksi banana split -annos maistuisi tällä kastikkeella höystettynä. 

Helpoin suklaakastike

Ainekset

400 g
kondensoitua maitoa (makeutettua)
90 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70 %)
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa ainekset kattilaan tai mikronkestävään kulhoon. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut, sekoita tasaiseksi ja ota pois levyltä. Jos käytät mikroa, lämmitä n. 30 sekunnin erissä ja sekoita välissä.

Kastike pysyy juoksevana lämpöisenä ja muuttuu hieman tanakammaksi jäähtyessään. Esimerkiksi kakkujen kuorrutukseen käytä lämmintä suklaakastiketta.

Kommentit (1)

  1. jack bauer

    Kondensoitu maito kuuluu minun luottoraaka-aineisiin. Hienoa, että sitä saa nykyään lähes joka marketista ja vieläpä valmiiksi keitettynä 🙂 Tumma suklaa taittaa varmaan mukavasti kondensoidun maidon makeutta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *