Blogit
Lunni leipoo

Suklaa-kookosruudut ja kookossokeri testissä

Mainos: Tuote saatu ilmaiseksi testiin Urtekramilta

Urtkeram yllätti minut lähettämällä testiin kaksi luomukookostuotetta: neutraalinmakuisen kookosöljyn ja kookossokerin. Ensin mainittua olen käyttänyt kaikenlaiseen paistamiseen varsinkin silloin, kun en välttämättä halua kookosöljyn makua ruokaani. Erityisen ihastunut olen kuitenkin ollut kookossokeriin, joka on minulle uusi tuote leivonnassa. 

Käytän useinkin tummempia sokereita leivonnassa, ja olen käyttänyt aikaisemmin lähinnä fariinisokeria, raakaruokosokeria ja muscovadoa. Näistä kolmesta sanoisin, että kookossokeri on kaikista paahteisimman ja vahvimman makuinen. Olen käyttänyt kookossokeria tavallisen sokerin tapaan kekseissä, viimeistelyssä ja drinkeissä. Lempparidrinkkiini mojitoon kookossokeri sopii aivan täydellisesti!

Paahteisen makunsa lisäksi kookossokeri eroaa muutenkin paljon tavallisesta sokerista: se tehdään kookospalmun kukkien nektarista ja on lisäksi jalostamatonta. Monissa raakaleivontaohjeissa olen nähnyt käytettävän kookossokeria!

Näiden ihanan sitkeiden suklaa-kookosruutujen kanssa kävi niin, että tein näitä varmaan jo kuukausi sitten ekan kerran, mutta koska kyseessä ei ole kauhean kuvauksellinen tai nätti leivonnainen, jotenkin viivyttelin kuvaamista. Ruudut tuli syötyä ennen kuin olin ehtinyt kaivaa kameraa esille, joten jouduin nyt tekemään näitä uudelleen kuvien takia. Ei haitannut yhtään, nämä valmistuvat niin helposti ja mikäs näitä syödessä! Vaikket olisi kookoksen suurin ystävä, tykkäät takuulla näistä. Kookos ei ole hallitseva maku vaan täydentää kivasti suklaata.

Suklaa-kookosruudut

Ainekset

115 g
voita
1 dl
fariinisokeria
1 dl
kookossokeria
1 kpl
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
kookoshiutaleita
50 g
tummaa suklaata (tai enemmän jos haluaa suklaisia)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota muna ja voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, noin 1 minuutin ajan. Lisää sitten sokerit ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi, noin 2 minuutin ajan. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kookoshiutaleet. Rouhi suklaa karkeasti.

Sekoita jauhoseos vaahtoon huolellisesti, sekoituksen loppupuolella lisää myös suklaa.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Taputtele taikina leivinpaperille n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Voit käyttää apunasi myös toista leivinpaperia ja kaulinta. Vedä veitsellä levy n. 18 palaan.

Paista levyä uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes se on saanut pintaan selvästi väriä muttei ole vielä kuivunut kovaksi.

Ennen kuin levy jäähtyy, leikkaa se pohjaan asti paloiksi. Anna jäähtyä ritilällä.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *