Blogit
Lunni leipoo

Söpöilyä viikonloppuun: vaaleanpunainen popcorn

Jes, perjantai ei ole hetkeen tuntunut yhtä mahtavalta! Sain vieläpä viettää sen kotosalla leipoen ja kuvaillen, mikä voisikaan olla rentouttavampaa. Virittäydyin viikonlopputunnelmiin tekemällä maailman nopeinta herkkua: vaaleanpunaisia, valkosuklaalla ja strösseleillä kuorrutettuja popcorneja. En syö melkein koskaan suolaisia herkkuja (en edes leffaan osta popcorneja!), joten nämäkin popparit piti päästä kuorruttamaan jollakin makealla. Vaaleanpunainen väri on täysin turha eikä tuo makuun mitään lisää, mutta ovathan nuo nyt söpöjä. Tarjoilen näitä varmasti myös huomenna pikkusiskoni synttärijuhlissa, joita olen lupautunut emännöimään. Ja vaikka vaaleanpunaisista popcorneista voisi kuvitella, että kyseessä ovat ehkä 8-vuotisjuhlat, siskoni täyttää 24 vuotta. Pikkusisko on silti aina pikkusisko, joten vaaleanpunaisia popcorneja ei säästellä!

Vaaleanpunainen popcorn

Ainekset

12 dl
popcorneja (1 pss)
170 g
valkosuklaata
0
punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)
0
strösseleitä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista mikropopcorn pussin ohjeiden mukaan. Kaada valmiit popcornit kulhoon, ota poksahtamattomat kivet pois.

Sulata valkosuklaa, sekoita siihen muutama tippa punaista geelimäistä elintarvikeväriä. Kaada valkosuklaa popcornin sekaan ja kääntele tasaisesti joukkoon.

Kumoa popcornit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle haluamiasi strösseleitä, anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa n. tunnin tai kunnes suklaa on jähmettynyt. Riko pienemmiksi paloiksi ja tarjoile.

Vaaleanpunaiset popcornit säilyvät huoneenlämmössä tai jääkaapissa ilmatiiviisti hyvinä muutaman päivän.

Kommentit (7)

  1. Tiina / Kakkupuutarha

    Kiitos Annamari! Pitääpä joku päivä pitää siis maalaustalkoot. 🙂

  2. Tiia Liljeroos

    Hei,
    En löytänyt geelimäistä elintarvikeväriä ja nestemäinen väri muutti sulatetun valkosuklaan jähmeäksi, eikä sitä saanut sulamaan enää millään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *