Blogit
Lunni leipoo

Sitruunaiset valkosuklaamuffinit (mini)

Kannattaa ottaa talteen kesän helpoin ja herkullisin piknikherkku: minikokoiset sitruuna-valkosuklaamuffinit! Wiltonin minimuffinivuokaa tulee käytettyä aivan liian harvoin, mutta taas tuli todistettua, että minikokoinen on monesti parempi vaihtoehto (ainakin muffineissa). Minimuffineita valmistuu helposti vuoassa 24 kpl, ja minikokoiset leivonnaiset on helppo ottaa esimerkiksi piknikille naposteltavaksi. Myös kesän juliin minimuffinit sopivat paremmin kuin isommat muffinit, joita ei jaksa syödä jos on paljon muutakin makeaa tarjolla. Jos tekisin näitä juhliin, viimeistelisin leivokset vielä sitruunaisella kuorrutteella (kurkkaa ohje esim. täältä).

Clas Ohlsonilta löytyi Wiltonin minimuffinivuokaan juuri sopivan kokoiset paperiset muffinivuoat – suosittelen kurkkaamaan Clas Ohlsonin leivontaosaston muiltakin osin!

Minikokoiset sitruuna-valkosuklaamuffinit

Ainekset

2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
1 kpl
munaa
90 g
voita
1 dl
maitoa
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
120 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat.

Yhdistä yhdessä kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa sekoita yhteen munat, maito, jäähtynyt voisula ja sitruunan raastettu kuori.

Rouhi valkosuklaa karkeasti. Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla (kun taikinassa on vielä jauhoviiruja) lisää valkosuklaa.

Lusikoi taikina muffinivuokiin, kohoamisvaraa tällä taikinalla ei kauheasti tarvita.

Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat pinnalta kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetken muffinipellissä, ota sitten ritilälle jäähtymään täysin. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *