Blogit
Lunni leipoo

Sitruunaiset mistelikuppikakut

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Joulu on nyt tarkalleen viikon päästä, hurjaa! Minulla alkaa huomenna myös joululoma, ja aikeissa on leipoa joulukakkuja, koristella liuta pipareita, tehdä joulumakeisia ja pakata niitä vielä opiskelijoille lahjaksi. Sitten olen osani jouluaskareista tehnyt, nimittäin tänä(kin) vuonna joulu vietetään palmujen katveessa.

Kehittelin jouluaattoon tai joulunalusaikaan sopivan joululeivonnaisen, jonka koristelu hoituu helposti sokerimassan, sopivan piparimuotin ja punaisten koristerakeiden avulla. Nämä sitruunalta maistuvat kuppikakut on kuorrutettu sitruunaisella voikreemillä, jonka päälle saa helposti aseteltua vaikka minkälaisia koristeita.

Mistelin lehdistä voi leikata myös vapaalla kädellä pienempiä. Niiden voi antaa kuivahtaa huoneenlämmössä napakoiksi tai ne voi laittaa suoraan hieman elastisina kuorrutteen päälle. Kun käyttää valmiiksi vihreää sokerimassaa, ei tarvitse myöskään sotkea elintarvikevärien kanssa. Minun täytyy myöntää, että olen hieman tykästynyt sokerimassaan koristelussa. Marsipaani on niin herkkää ja repeää helposti, kun taas sokerimassaa pystyy lämpöisissä käsissä muotoilemaan melkein loputtomiin. Käsittely on helppoa, kun käden ulottuvilla on hieman tomusokeria.

Edellisessä koristelupostauksessa jaossa oli kolme kappaletta Dr. Oetkerin koristelupaketteja, ja paketit lähtevät tällä kertaa aikaisina joululahjoina Eeville, sinitalle ja Mintsulle! Voittajiin otetaan pikaisesti yhteyttä, onnnittelut!

Mistelikuppikakut

Ainekset

Muffinit
75 g
voita
2 dl
sokeria
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
2 kpl
munaa
2 1/4 dl
maitoa
Kuorrute
80 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
250 dl
tomusokeria
1 rkl
täysmaitoa (tarvittaessa enemmän)
Koristeluun
150 g
vihreää sokerimassaa
0
koristerakeita (punaisia, Dr. Oetker joulurae)
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista muffinit.

Ota aineet valmiiksi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele 12-koloinen muffinipeltiä, käytä mielellään paperisia muffinivuokia koloissa.

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan raastettu kuori.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, sekoita vaahtoon. Yhdistä munat ja maito, riko munien rakenne. Lisää melkein kaikki nesteet taikinaan sekoittaen alhaisella nopeudella. Lisää nopeutta ja sekoita joukkoon loputkin nesteestä. Taikinan tulee olla sileää ja paksuhkoa.

Täytä muffinivuoan kolot 2/3 täyteen. Kaikki taikina ei välttämättä mahdu muffinipeltiin, joten paista kahdessa erässä tai laita uuniin paperisiin vuokiin samaan aikaan muffinipellin kanssa.

Paista 15-20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hetken pellissä ennen kuin poistat ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi kuohkeaksi, lisää sitruunan raastettu kuori ja tomusokeri vähän kerrallaan. Vatkaa kunnes koostumus on kuohkeaa ja keveää.

Pursota isolla ympyrätyllalla kuorrute leivosten päälle. 

Valmista mistelin lehdet. Kauli vihreä sokerimassa ohueksi, käytä apuna tomusokeria. Leikkaa sopivalla keksimuotilla paloja massasta tai leikkaa vapaalla kädellä terävällä veitsellä massasta lehden muotoisia paloja.

Asettele lehdet hieman lomittain kuorrutteen päälle. Lisää vielä lehtien väliin kolme punaista koristeraetta per kuppikakku. Tarjoile ja nauti heti!

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Sari, oho kuulostaapa jännältä! En ole itse tainnut koskaan luonnossa nähdä, mutta aivan ihana joulukoristehan mistelinoksa olisi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *