Blogit
Lunni leipoo

Sitruunaiset kuppikakut paistetut munat -viboilla

Hihii, kenellä tuli näistä heti ensimmäisenä Haribon paistetut munat -vibat? (Älyttömän hyviä karkkeja muuten!) Näin tämän tyylisiä kuppikakkuja joskus Hummingbird Bakeryn Instagramissa, mutten milloinkaan löytänyt ohjetta näihin herkkuihin. Nyt pääsiäisen alla paistetut munat -kuppikakut palasivat taas mieleeni, koska minua ei suoraan sanottuna ollenkaan nappaa nyt piiperrellä mitään pupun tai tipun muotoista. Näistä tulee jotenkin etäisesti ja parin aasinsillan kautta pääsiäinen mieleen – pääsiäisenä maalataan munia, joista taas tulee mieleen paistetut munat. Maultaan nämä kuppikakut ovat ihanan sitruunaisia ja keväisiä, ja mikä sopisikaan paremmin pääsiäiseen.

Tein näihin sitruunatahnan eli lemon curdin itse ja käytin tätä luotto-ohjetta. Tein vain puolikkaan annoksen, ja sitruunatahna jähmettyi valmiiksi jo ihan parissa minuutissa! Eipä ollut siis suuri vaiva lemon curdin itse tekemisessä, ja kun huvikseni vielä vertasin kaupan versiota itse tehtyyn, ero sekä värissä että maussa oli uskomattoman selvä. Suosittelen siis tekemään sitruunatahnaa itse, jämät voit syödä vaikka pääsiäisrahkan seassa.

Suuri kiitos muuten arvontaan osallistuneille! Emman kirja on arvottu yhdelle onnekkaalle, johon olen ottanut jo henkilökohtaisesti yhteyttä. Oli mahtava lukea, mitä te kaikki aiotte leipoa pääisiäisenä: jos joku suunnittelee leipomista vielä viikonloppuna, käykääpä täältä kommenttiboksista katsomassa ideoita. Tosi moni aikoo ainakin tehdä jotakin hedelmäistä juustokakkua, jotakin sitruunaista leivonnaista tai kinderpiirakkaa. Enkä ollut näemmä ainut joka leipoo kuppikakkuja! 

Minä ja ikioma pääsiäispupuni Urho toivotellaan oikein herkullista pääsiäistä kaikille, me ainakin aiotaan ottaa rennosti. 

Sitruunaiset kuppikakut – hauska ulkonäkö kruunaa nämä cupcaket

Ainekset

Taikina
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
75 g
voita
2 dl
sokeria
1 1/2 tl
sitruunan kuorta raastettuna
2 1/4 dl
maitoa
2 kpl
munaa
Kuorrutus
150 g
voita
8 1/4 dl
tomusokeria
1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
sitruunatahnaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista sitruunatahna mielellään edellisenä päivänä.

Ota taikinan ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperiset muffinivuoat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunan raastettu kuori. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja maito yhteen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää vaahtoon lopuksi vielä 2/3 nesteestä ja vatkaa sileäksi matalalla nopeudella. Lisää vielä loput nesteestä ja vatkaa kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina muffivuoan koloihin: täytä kolot vain 2/3 täyteen. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes leivokset ovat saaneet pintaan väriä ja tuntuvat kiinteiltä painettaessa. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja poista leivokset sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito ja vatkaa kunnes seos on täysin sileää.

Levitä kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle palettiveitsellä ensin kartion muotoisesti, vedä sitten palettiveitsellä kuorrutteen keskelle pyörre sitruunatahnaa varten. Lusikoi kuorrutteen keskelle nokare sitruunatahnaa.

Kommentit (8)

  1. annamaria

    Tiina: Mulla kanssa kun ekan kerran tällaisia näin! Toivottavasti oli teilläkin rentouttava pääsiäinen. 🙂

  2. annamaria

    Tiikeritaikina: No eikös!

  3. annamaria

    Sari: Voi kiitos, alkoipa nyt tehdä mieli Haribon karkkeja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *